Nästa artikel
Mercedes Benz G-Klass blir campingbil
Nyheter

Mercedes Benz G-Klass blir campingbil

Publicerad 30 december 2023 (uppdaterad 2024-01-18 14:11)
Med hjälp av specialritad inredning kan Mercedes Benz G-Klass förvandlas till en campingbil. Så här ser den ut!

Det finns campingbilar och så finns det campingbilar.

Nu introducerar tyska Terracamper, som specialiserat sig på inredningssystem till främst VW Transporter, en ny cool variant.

Med hjälp av den nya inredningen kan du förvandla Mercedes ikoniska terrängbil G-klass till en fullfjädrad campingbil, med kök, bädd och toalett. Det är tufft och smart. Med andra ord något för dig som vill ha den där ”jag ska ut och köra i öken”-känslan även när du står på en campingplats utanför Halmstad.

Så här ser Mercedes Benz G-Klass ut som campingbil:
 

Två till tre personer får plats i campingbilen, som också kan utrustas med taktält och en markis som sträcker sig runt halva bilen.

Allt skruvas fast i den befintliga karossen och kan eftermonteras – om du har en MB G-Wagen som du vill förvandla till campingbil.

 

Den tvååriga spisen sitter vid dörren och kan dras ut, så att man kan laga mat utomhus.

Till utrustningen hör också en 20 liters färskvattentank, som kan lyftas ut och ett kompressorkylskåp på 31 liter.

 

Om det blåser kallt kan bänken inomhus förvandla till ett bord. Eller varför inte till en arbetsbänk, där det går att sitta med datorn?

Bänken kan också vikas ut och förvandlas till en bädd. Med taktält kan alltså upp till tre personer sova i campingbilen.

Inredningssystemet kan kompletteras med Terracampers egen variant på porta potti. Den kallas Xtreme Pott och är en torrseparationstoalett.

Andra tillval är laddningsbooster, solpanel och litiumbatteri (upp till 150 Ah), LED-interiörbelysning och en extra luftvärmare. Dessutom är akustisk och värmeisolering av basfordonet möjlig.

Pris för inredningen: från 11000 euro, cirka 125 000 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.