Nästa artikel
Mest läst under 2017
NYHETER

Mest läst under 2017

Publicerad 2 januari 2018 (uppdaterad 2 januari 2018)
Det är många som följer vår hemsida och totalt sett har nästan nio miljoner sidor lästs. Det är vi förstås stolta över men självklart finns somligt som intresserar mer. Kolla in vilka av förra årets totalt 1522 publicerade artiklar som intresserat flest under 2017!
Drygt fyra artiklar per dag, årets alla dagar, är vad ni läsare har kunnat ta del av här på hemsidan. Innehållet spänner över allt från mer humoristiska inslag till sådant som påverkar oss husbils- och husvagnsägare mer, som exempelvis regeländringar men även tips om trevliga resmål och evenemang.

Den artikel som absolut flest har läst är den om att reglerna för B96, eller mer formellt utökad B-behörighet, ändrades den 1 juli. Hela 178 671 gånger har sidan laddats vilket faktisk är fler än det antal som gått in via startsidan. Helt uppenbart väcker körkortsfrågan intresse och i samma veva uppmärksammade vi även kravet på färdskrivare i husbilar över 7,5 ton. Uppgiften väckte förvåning då kravet var relativt okänt. Även husbilar från 3,5 ton har samma krav men då bara om de används kommersiellt.

Den näst mest lästa artikeln sticker också ut i antal. 133 281 gånger har artikeln om de nya reglerna för uppställning av fritidsfordon på egen tomt lästs, även det en uppgift som många överraskades av. Hela regelverket för bygglov vid uppställning har även skapat problem på campingar och några långliggare har till och med blivit avhysta.

Artikeln om att skatten på husbilar skulle öka kom på tredje plats, kanske för att den inte i första hand berör det befintliga fordonsbeståndet och inte heller husvagnar även om många anser det är en mycket drastisk höjning som ska införas 1 juli 2018. Som bekant backade regeringen om höjningar av fordonsskatten för redan befintliga husbilar men detta innebar samtidigt att skattehöjningen för nya husbilar blev kraftigare. Nu när regeringens budget för 2018 är antagen får det nog sägas stå klart att bonus-malus-skatten införs även om en del formella beslut kvarstår. Frågan lär med all sannolikhet återigen aktuell när både den nya körcykelns värden börjar användas samt de eventuella övergångsreglerna fastställs.

Ytterligare en artikel om regler väckte stort intresse och den kom på fjärde plats. Upprinnelsen var det föredrag som Transportstyrelsen höll om lastvikter på mässan Caravan Stockholm där de flaggade för en möjlig förändring i regelverket. Grunden i förslaget är att överlast skall beräknas på totalvikten och inte lastvikten. Dagens system ger väsentliga skillnader i straffvärde för en och samma transportbil, den ena utrustad som en husbil och den andra oinredd för varutransporter. Dagens system kan med rätta anses orättvist om det är faran med överlastade chassin som ska bedömas.

På femte plats kom artikeln om att beslutet om fritidsfordon på egen tomt tagits.

Kabe firade sextio år med en dubbeldäckad husvagn. Vagnen blev väldigt uppmärksammad och med en höjd på 448 centimeter är den imponerande men kanske mest lämpar sig för stationärt bruk. Vi gjorde ett hembesök och bilderna har setts åtskilliga gånger!, Artikeln fick en hedrande sjätteplats.

Ett annat hembesök, ett i en amerikansk megahusbil, väckte också stort intresse. Artikeln hamnade på en sjundeplats och även dessa bilder väckte stort intresse.

Vem som vann omröstningen om årets ställplats väcker alltid stort intresse och artikeln hamnade på en åttonde plats. Kollade du in att det var Persköps ställplats som vann?

Många gillar att läsa om stora husbilar och när Concorde släppte information om sin nya Centurion 1060 G ledde det till att artikeln blev årets nionde mest lästa.

På tionde plats hamnade vår artikel om vår hemsidas information om de 1500 ställplatser och campingar, något du naturligtvis inte ska missa!

Tja, och så finns det ju ytterligare 1512 artiklar publicerade 2017 så det finns lite att botanisera bland även om du inte kollar på de drygt 8000 artiklar vi publicerat fram till förra årsskiftet! 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.