Bild
Nästa artikel
Bygget av Förbifart Stockholm kan ta vid igen efter årsskiftet.
Bygget av Förbifart Stockholm kan ta vid igen efter årsskiftet.

Miljöpartiet backar om förbifarten

NYHETER

Miljöpartiet backar nu från inriktningen att stoppa Förbifart Stockholm, bygget kan ta vid igen efter årsskiftet.

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och partiets riksdagsledamot och ordförande i trafikutskottet Karin Svensson Smith meddelar i dag att Miljöpartiet inte längre tänker stoppa Förbifart Stockholm.
 
Pengar från trängselskatten har finansierat projekteringen av förbifarten och det var även de skatteintäkterna som skulle bekosta slutförandet av bygget. Konflikten som lett till stoppet handlar bland annat om att Miljöpartiet velat avsätta pengar från trängselskatten till att bygga ut kollektivtrafiken i Stockholm. Detta har Alliansstyrda landstinget i Stockholm vägrat att gå med på.
 
I en debattartikel i Svenska
dagbladet skriver Åsa Romson och Karin Svensson Smith att ”bristen på samsyn” i landstinget gjort att Miljöpartiet inte längre ser någon anledning att fortsätta blockera bygget av motorvägsprojektet. Det innebär att det nu finns en möjlighet att förbifarten börjar byggas igen efter årsskiftet.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Kommentera: Behövs det en förbifart i Stockholm?
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.