Nästa artikel
Mini slår ett slag för elektrifierade campingbilar med taktält
NYHETER

Mini slår ett slag för elektrifierade campingbilar med taktält

Publicerad 31 maj 2021 (uppdaterad 31 maj 2021)
Camping blev väldigt i ropet när coronapandemin slog till och bland flera har Mini tagit till sig trenden och lanserar nu ett taktält som passar på deras eldrivna bil.

Medan husbilar drivs på diesel kan man njuta av campinglivet i en elbil från Mini. Det finns två modeller att välja på, laddhybriden Mini Cooper SE Countryman ALL4 och helt elektriska MINI Cooper SE. De kan förses med modellspecifika bärsystem och taktält, för de som vill kunna vara både flexibla och effektiva ute på vägarna samt njuta av elektrifierade campingbilar.

Mini Cooper SE Countryman ALL4 har hybrid-specifik fyrhjulsdrift och en motoreffekt på 220 hästkrafter vilket gör den extra lämpad för landsvägsutflykter. Genom att välja till ett takräcke kan det användas för att montera taktältet och det passar även på Mini Cooper SE. Till detta adderas matchande bärsystem från MINI Original Accessories-sortimentet innan man är redo att ge sig ut på äventyr. Det finns idag flera populära campingar som erbjuder laddningsmöjligheter, men med taktältet behöver man inte tänka på fullbokade campingplatser. Sov i skogen, vid havet eller dit känslan tar dig i sommar. Till det menar Mini att deras bilar är extra lämpliga.

Mini Cooper SE har en elektrisk räckvidd upp till 234 kilometer enligt WLTP-testcykeln medan räckvidden i MINI Cooper SE Countryman ALL4 är upp till 59 km men tack vare intelligent interaktion mellan förbränningsmotor och elmotor kan batteriets energireserver fyllas på under körningen.

Taktältet kan resas på bara några sekunder, och man klättrar smidigt upp med den hopfällbara aluminiumstegen. Inuti finns två bekväma sovplatser. Under heta sommarnätter kan fönsterna rullas upp, samtidigt som insekterna hålls borta med det inbyggda myggnätet. Sovsäckar, bagage och proviant får plats i bagageutrymmet på Mini Cooper SE, som kan utökas från 211 till 731 liter genom att fälla ned baksätet. Mini Cooper SE Countryman ALL4 har en bagagevolym på 405 upp till hela 1275 liter, med plats nog för de reskamrater som vill kunna ta med sig extra komfort.

Via bildskärmen i den digitala cockpiten går det att hålla koll på bilens energinivåer. Med en kylbox ombord finns iskall dryck. Ljudsystemet spelar stämningsfull musik, samtidigt som mobiltelefonen laddas. Lägg till en mobil espressomaskin så är steget från camping till glamping fulländat.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.