Nästa artikel
Missa inte plåtisen Kabe Van!
2020

Missa inte plåtisen Kabe Van!

Publicerad 2 augusti 2019 (uppdaterad 19 augusti 2019)
En mycket efterlängtad nyhet är att Kabe släpper en plåtis till 2020. Husbilen Kabe Van byggs på Mercedes-Benz Sprinter och är vinterisolerad.
En av de mest efterlängtade nyheterna är plåtisen Kabe Van som är en vinterisolerad van byggd på Mercedes-Benz Sprinter. Kabe Van har vattenburen golvvärme även framme i hytten och toalett med dusch. Totallängden är 6,9 meter.

Bilen bygger alltså på en Sprinter med höjt tak och ståhöjden i bodelen är 196 cm. Den har isolering i alla utrymmen och hålrum för att klara riktigt kalla vinterdagar. Därför används också Kabes karmfönster i en något mindre storlek.

För att klara kalla vinterdagar har isoleringsmaterialet sprutats in i alla balkar och hålrum bakom de inredda väggarna. Bilens takhöjd gör det också möjligt att få plats med ett isolerande dubbelgolv där vattentank och gråvattentank ligger skyddade mot frost.

Tanken att bygga en åretrunt-van kom hos Kabe under 2018 och utvecklingsavdelningen har gjort förstudier och konstruktionsritningar under vintern.

– Vår ambition har varit att ta fram en högkvalitativ van utan kompromisser. En bil som vänder sig till dem som vill ha en kompakt och smidig husbil utan att behöva avstå från KABEs komfort och bekvämligheter. Det tycker jag vi har lyckats med, konstaterar Andreas Kelekidis, ansvarig konstruktör för KABE van.

Nya Kabe Van presenteras för allmänheten på Elmiamässan i Jönköping. Fram till dess kan du beundra bilderna i bildspelet här intill. Mer bilder från inredningen kommer i ett senare skede.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.