Nästa artikel
Missa inte Rally VM – här kan du bo!
Rally-VM

Missa inte Rally VM – här kan du bo!

Publicerad 2024-02-07 07:29 (uppdaterad 2024-02-07 15:59)
Snart är det dags för årets stora folkfest, Rally Sweden, i Umeå. Ett VM som lockar besökare från ett 40-tal länder och även många campare. Här är 7 boendetips för dig med husbil eller husvagn.

Snart är det dags för Rally Sweden, VM-Rallyt i Umeå, Västerbotten. Förra årets succé blev en stor folkfest med tillresta turister, fans och tv-team från hela världen. Det följs nu upp från torsdag 15/2 till söndag 18/2. Hög tid att planera in detta alltså. Se program längst ner!

De olika boendealternativen nedan ligger i vissa fall nära vissa delsträckor. Här visar vi dock bara avståndet till huvudarenan Red Barn Arena i centrala Umeå.

Boende / husvagn tillåts? / Avstånd arena:
Angsjöns camping / husvagn & husbil / 74,7 km
Bygdsiljum camping / husvagn & husbil / 70,1 km
Fritidsmetropolen / endast husbil / 13,2 km
Kvarkenfisk / husvagn & husbil / 29,1 km
Nydala camping / husvagn & husbil / 6,6 km
Vindelforsens camping / husvagn & husbil / 60,2 km
Vännäs bad & Camping / husvagn & husbil / 31,9 km

Det finns också en del privatpersoner som kan erbjuda ställplats under VM som du hittar via VM:s hemsida och facebooksida.

Förutom att kolla världens snabbaste rallyförare på diverse sträckor i skogarna runt Umeå så finns Red Barn Arena vid gamla I20-området i Umeå som är rallyts "epicentrum". Där erbjuds förutom en del start- och målgångar även massor av aktiviteter, DJ:s och liveartister som Adam Woods och Maxida Märak.

Mat i food courts med lokala råvaror från Taste of Umeå. Ät kantarellklämma, suovas, korv, burgare, mexikanskt och thaimat plus varma och kalla drycker. Dessutom invigningsfest med fyrverkerier, eldkorgar och annat som hör till vintern.

Här är Rally Swedens hemsida med program för alla dagar.

Här är ett filmklipp från 2023

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.