Nästa artikel
Missing People får hjälp av VW
NYHETER

Missing People får hjälp av VW

Publicerad 2 april 2020 (uppdaterad 3 april 2020)
I ett treårigt samarbete ska Volkswagen ge Missing People tillgång till fordon och andra materiella resurser för deras sökinsatser efter saknade personer.
Missing People har väl knappast undgått någon, en ideell organisation för eftersökning av saknade personer. Med en sällsynt passion söker 60 000 frivilliga efter dessa som en hjälp till staten när dess resurser inte räcker till. Utöver att organisationen aktivt söker i olika områden där folk kan ha gått vilse är de även aktiva på sociala medier för att få hjälp av ytterligare personer att sprida information. Totalt fick Missing People in 588 ärenden under 2019 och av dessa fick 287 hjälp, knappt en eftersökning per dygn. För att klara av detta behöver man utöver hjälp från frivilliga även stöd i andra former där det ingångna samarbetet med Volkswagen är en viktig del.

Det nu ingångna treåriga avtalet med Volkswagen Transportbilar innebär att de förser Missing People med fordon och andra materiella resurser som kan och får används vid sökinsatser runt om i landet.

– Missing People gör en fantastisk insats i det svenska samhället och det känns rätt för oss att gå in som huvudsponsor och tillföra mer resurser så att förhoppningsvis fler anhöriga till försvunna personer ska kunna hitta sina saknade”, säger Maria Johnsson som är Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar till TT. Vi vet också att det finns lokala initiativ och samarbeten ute i landet mellan våra återförsäljare och Missing Peoples olika regionala avdelningar. Det tänker vi förstås fortsätta att uppmuntra till.

Sedan tidigare har Missing People fått hjälp av Volkswagen Transportbilar men då i form av lokala återförsäljare som från Nordemans Bil i Örnsköldsvik vars försäljningchef Krister Hållberg är sökledare i Jämtland och Västernorrland.

– Jag är stolt över att Volkswagen Transportbilar centralt nu går in och stöttar Missing People. Fordonen gör oss snabbfotade och effektiva eftersom vi får med oss allt material som behövs, samtidigt som det finns plats över i bilen för att upprätta en mobil sambandscentral där våra sökledare kan koordinera sökinsatsen, säger Krister Hållberg till TT.

– Målet med samarbetet är att vi ska få fler praktiska resurser som stärker organisationen, så att vi kan hitta fler människor och även planera verksamheten mer långsiktigt. Genom ett starkt och rikstäckande partnerskap med Volkswagen Transportbilar jobbar vi vidare mot vår vision – att ingen ska försvinna utan att hittas, säger avslutningsvis Magnus Idebro, ordförande i Missing People Sweden till TT.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.