Bild
Nästa artikel

Missing People letar efter husbil

NYHETER

Är det någon av branschens aktörer, eller någon annan för den delen, som har en husbil till låns? Missing people behöver en!

Missing People Blekinge har sin bas i Karlskrona men arbetar över hela länet. Nu söker organisationen fler personer till sitt skallgångsregister. Dessutom finns behov av en husbil.

Anna De limoné är administrativ chef för Missing People Blekinge, som nyligen hade en utbildningshelg i Asarum för sin ledningsgrupp.

– Det var en ledarutbildning, en så kallad ”grönvästutbildning”, berättar Anna.

Missing People har funnits i Sverige och Blekinge i ett par år. Under den här tiden har det uppstått flera behov, som delvis har lösts genom sponsorer. När organisationen 2013 efterlyste en lokal via en artikel i Commersen dröjde det inte länge förrän stiftelsen Militärhemmet hörde av sig. Lokalen ligger centralt vid Stortorget i Karlskrona.

En svårighet som är förknippad med sökningarna är att det sällan finns någonstans där man kan ha sambandscentral och där deltagarna kan gå in och värma sig.

– Vi åker runt överallt och ibland är det sök både en och två och tre dagar. Då är det ibland svårt att inte ha någonstans att gå in. Det är ofta kallt och ruggigt att stå ute länge, säger Anna.

För att lösa problemet skulle man behöva en husbil. Den skulle även kunna fungera som förråd och plats för övernattning.

– Då kunde vi i ledningsgruppen åka iväg i flera dagar och två-tre personer skulle kunna sova över. Dessutom skulle vi få tillgång till toalett.

Drömmen för gruppen är att någon skulle vilja hjälpa till med att ordna en husbil.


– Jag kommer att sponsra med lite själv, så vi kan betala en del. Det behövs fyra-fem bäddar, så att vi slipper ta in på hotell, för den kostnaden vill vi undvika, menar Anna.

En annan lösning skulle vara att någon upplåter sin husbil vid behov.

– Så vet jag att man har gjort i Skåne. Då lånar vi den när vi har sök, vilket hittills har legat på åtta till tio gånger per år.

En mindre, men viktig sak, som organisationen saknar är pannlampor.

– Man behöver båda händerna fria när man tar sig fram i snårig skog i mörker. Dessutom är det en del att bära med sig, som karta och namnlistor, förklarar Anna.

Samtidigt välkomnar man fler människor som vill anmäla sig till skallgångsregistret, som idag har omkring 700 namn i Blekinge. Den som anmäler sig får ett sms när det är ett sök på gång, men man måste inte delta. Man ska inte svara på sms:et, utan man kommer om man kan och vill, annars är det bara att låta det vara.

– Vi söker också fler personer som vill bli patrulledare. De som vill det får utbildning på ABF, som är en av våra sponsorer, berättar Anna.

Denna tänkvärda text har vi stulit från lokaltidningen. Vill du hjälpa till ring den administrativa chefen Anna De limoné på 0733-625791.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.