Bild
Nästa artikel
Missnöjda husbilsägare på Gotland

Missnöjda husbilsägare på Gotland

Nyheter

Både i städerna och på landsbygden är det omfattade restriktioner när det gäller parkering av husbilar. Husbilsägarna har tröttnat och vill få en förändring.

På Gotland finns det starka restriktioner om var du får parkera din husbil. Inte bara i städerna utan även i naturnära miljöer. Nu har husbilsägarna tröttnat på att platserna är så få. De menar att de inte kan njuta fullt ut av sin semester. Länsstyrelsen som utfärdar parkeringstillstånden på Gotland menar att det är miljön som sätter stopp för fler parkeringar.
— Risken är att husbilar förstör naturen. Därför har vi strikta regler för var husbilar får köra, säger Gabriel Bernhardsson, på Länsstyrelsen till Sveriges Radio.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Åke Blomqvist
2012-07-10 22:18

Efter att ha kört runt i USA med husbil från Mexiko i söder och till Canada i norr, från väster till öster kunde man konstatera hur man *over there* förstått att husbilsfolket är en resurs för marknaden.
Utanför i stort sett varje supermarket fanns en hörna där man utan kostnad kunde övernatta. Toaletter på dessa ställen hade oftast hög standard och var kostnadsfri. Runt dessa parkeringar var det alltid uppstädat av besökarna när platserna lämnades på morgonen för vidare färd.
Husbilsfolket anses där vara en köpstark grupp och man månade på dessa ställen om denna grupp.
Dom betal-platser vi besökte hade god till hög standard och bra service.

#2
Tommy Edling
2012-07-11 20:43

Du Gabriel Bernadhsson på länstyrelsen ,,, ta kontakt med mig så skall du få info...var när hur...mvh.Tommy.

#3
Thorsten Björkehed
2013-02-03 11:44

Öppna upp Gotland för oss husbilsåkare vi ger Er intäkter och vi är rädda om er unika miljö.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.