Bild
Nästa artikel
Mobile Living Group drivs vidare

Mobile Living Group drivs vidare

NYHETER

Konkursförvaltaren för Mobile Living Group är nu utsedd. Det blir Mikael Kubu som redan bestämt sig för att driva all verksamhet vidare och att de enheter som får rimliga bud säljs.

Mikael Kubu som är jurist på Ackordcentralen, har utsetts till konkursförvaltare för samtliga nio bolag i gruppen enligt Affärsliv.

Uppdraget accepterades i fredags, men hans bedömning är redan klar, bäst möjlighet för borgenärerna blir det sannolikt om han säljer verksamheten någorlunda intakt. De som har störst fordringar är Danske Bank tätt följd av Nordea.

– Verksamheten kommer att drivas vidare. Det hålls öppet precis som vanligt och sen kommer vi parallellt med detta att infordra anbud för att kunna sälja antingen hela eller delar av verksamheten till någon annan som är beredd att driva det vidare säger Kubu till Affärsliv.

På Affärslivs fråga om fortsatt drift över somaren svarar Kabu

– Det finns egentligen ingen gräns, det avgörs av hur länge det är ekonomiskt försvarbart.

Om vilka bolag som konkursförvaltaren tror kommer att avvecklas ger Kabu än så länge avvaktande svar och menar att det beror på om det finns köpare. Likaså kan han inte uttala sig om det kan bli ägartvister om fordon som är i konkursbolagets besittning och säger att Ackordscentralen jobbar med den frågan.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
BarbrooBjorn
2015-03-11 10:12

Hej Pelle !

Det var vi som träffade Dig på förra Kistamässan och hade följt din artikel "några hundra mil i Tyskland".

Vi läser med stort nöje Dina utmärkta artiklar; tyvärr också om Mobile Livings konkurs. Du borde varna alla från att lämna sin inbytesbil på hösten utan säkerhet. En branschsjuka ???

#2
bengan
2015-03-13 07:02

På Mobile Livin Centers facebook sida från den 2 mars skriver man;

"Vi har köpt upp ett parti av Nya Polarer 2014 års modell som vi säljer ut till helt vansinniga priser!"

Fyra dagar senare lämnar man in konkurs ansökan.
Samma ägare står bakom Polar fabriken...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.