Nästa artikel
Morelo bygger nytt
NYHETER

Morelo bygger nytt

Publicerad 24 juli 2021
Det är inte bara Vanlife-trenden som är stark, även större och lyxiga husbilar säljer så att produktionskapaciteten måste ökas. Nu har fas två av utbyggnaden av Knaus Tabbert-ägda Morelos fabrik startat och i december ska den stå klar.

Morelo är Knaus Tabberts lyxfabrikat och för att möta efterfrågan investerar de nu i en utbyggnad av produktionskapaciteten. Redan om åtta månader ska den nya fabriksdelen på 4 350 kvadratmeter stå klar och fabrikens 380 anställda kan se framtiden an med tillförsikt då Morelo sedan tiotalet år etablerat sig väl inom sin genre. Den första delen av utbyggnaden startades i maj och nu inleds nästa del.

Den befintliga tillverkningsbanan förlängs därmed med 64 meter och får fem nya arbetsstationer men totalt byggs det ut mer än så, 23 nya arbetsstationer och 285 meter ny produktionbana ska höja produktionskapaciteten.

Utöver att produktionsytorna ökar blir det även en större försäljningshall, utställningsytan samt nya kontor får utökade ytor med 675 kvadratmeter.  

I december 2021 ska allt stå klart.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.