Bild
Nästa artikel

Motala tänker nytt om toatankar

NYHETER

Toatankar är ingen skitsak menar Motalapolitiker. Nu ligger ett förslag att kommunen ordnar en servicestation där turister kan tömma sina sanitetstankar.

Att mobilt boende ökar i omfattning får många kommuner att tänka i nya banor. Inte minst betyder ökningen av husbilar mycket för tänkandet med citynära ställplatser.

I Motala tycker en moderat politiker att besökarna skulle kunna vara ännu fler. Men då behövs nytt tänk och nya satsningar, menar Åke Svensson (m). Varje år kommer turistbussar, husvagnar och husbilar till Motala och då finns ett stort behov att på ett säkert och miljömässigt sätt ta hand om deras avfall.
 

Därför föreslår Åke Svensson i en motion till kommunfullmäktige en servicestation där bussar och husbilar kan tömma sina toatankar. "En sådan anläggning skulle också hjälpa till att fler stannar längre när de besöker Motala", skriver han vidare.

Det skall bli spännande att se om detta blir verklighet och om initiativet får efterföljare.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.