Bild
Nästa artikel
Bilden är iscensatt och fotograferad i samband med en övning.
Bilden är iscensatt och fotograferad i samband med en övning.

Mötesolyckorna ökar

NYHETER

Hittills i år har det inträffat 13 mötesolyckor, 4 fler än samma tid i fjol.

Transportstyrelsen har sammanställt statistik över antalet omkomna i vägtrafiken. I februari månad omkom 16 personer, 127 skadades svårt och 1.217 skadades lindrigt. Dödssiffran är lägre än medeltalet de senaste tre åren, som ligger på 18 personer.

Men ser man till hela 2018 har det skett en ökning i antalet dödsfall. Hittills i år har 30 personer omkommit i vägtrafiken. Det är en ökning med fyra omkomna jämfört med motsvarande period 2017. Det har skett en ändring i typen av dödsolyckor. Under 2018 har det skett 13 så kallade mötesolyckor, jämfört med 9 olyckor samma period förra året. Samtidigt är singelolyckorna på väg ner: I år har det inträffat 6 singelolyckor och 2017 var siffran för samma period 9 stycken.       

– Det vi ser hittills i år är en ökning av antalet mötesolyckor medan singelolyckorna har minskat. Vintrar med riklig nederbörd medför mycket snö i vägarnas sidoområden, vilket leder till färre svåra singelolyckor, säger Khabat Amin, statistiker på väg- och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen.

Uppgifterna i Transportstyrelsens rapport baseras på polisrapporterade dödsolyckor i olycks- och skadedatabasen Strada.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.