Nästa artikel
Motion om koll på gasol
NYHETER

Motion om koll på gasol

Publicerad 16 november 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Riksdagens allmänna motionstid har just avslutats och i år har även en motion lämnats in som kräver att gasolkontrollen i husbilar och husvagnar återinförs.

Den allmänna motionstiden i riksdagen löpte ut tidigare i veckan. Totalt inlämnades 2 901 förslag från ledamöterna och de kan praktiskt taget handla om vad som helst.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Eva Sonidsson från Docksta driver kravet att kontroll av gasol i husbilar och husvagnar ska återinföras vid den obligatoriska besiktningen.

– Gasol är känsligt. Det händer stora olyckor om något är galet. Det gäller särskilt på vintern när folk eldar på ordentligt, säger hon med erfarenhet som van husvagnscampare vid Kustladan på somrarna och i Solberg på vintern till Allehanda.se.

Eva Sonidsson tror på god chans.

– Vår grupp i trafikutskottet godkände motionen förra året, inte regeringen. Jag har stora förhoppningar i år att den går igenom.

Nära hälften av de som besiktigar sina husvagnar och husbilar på Opus, Besikta och Svensk Bilprovning lät inte testa gasolanläggning enligt statistik från august 2014. Samtliga besiktningsföretag kan som tilläggstjänst kontrollera gasolanläggningen.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.