Oskar Lindqvist, vd på Motorhuset.

Nästa artikel
Motorhuset satsar på campingfordon
Nyheter

Motorhuset satsar på campingfordon

Publicerad 15 september 2023 (uppdaterad 15 september 2023)

Oskar Lindqvist, vd på Motorhuset.

Motorhuset i Östersund breddar sitt sortiment. Från att ha hållit sig till motorcyklar, snöskotrar och crossar innefattas nu även husbilar och husvagnar från fem varumärken. Dessutom blir de en ny uthyrningsstation för Rent & Travel.

Motorhusets tog nyligen över Fritidsprodukter i Jämtland AB och breddar därmed sitt sortiment till att även inkludera husvagnar och husbilar – en ny marknad för dem. Motorhuset säljer sedan tidigare bland annat snöskotrar, motorcyklar och crossar. I och med förvärvet blir Motorhuset dels återförsäljare av husvagnar och husbilar från Knaus, Weinsberg, Tabbert, CI och Roller Team, dels ny uthyrningsstation för Rent & Travel. Motorhuset väljer en egen nisch när det kommer till fordonserbjudandet.
– Med tanke på vårt övriga sortiment försöker vi hitta modellerna som passar ihop med motorsport. Att man kan lasta sin cross i den, eller ställa sin husvagn i fjällen och ha som vinterstuga under skotersemestern. Vi har en lite annan approach än många andra fritidsfordonsförsäljare – vilket känns superspännande, säger Oskar Lindqvist.

Lokalerna i Östersund har inte det utrymme som krävs för de nya campingfordonen, vilket gör att en flytt är planerad. I början av oktober inviger Motorhuset sina nya lokaler i Brunflo, tillika Fritidsprodukters gamla hemmaplan.
– Butiken ligger på en väldigt bra plats, precis vid vägen där 45:an och E14 kommer. Det medför att det är mycket turister som passerar, vilket är perfekt med tanke på vårt sortiment, konstaterar Oskar Lindqvist.
 – Vi ser ett jätteintresse för husvagnar och husbilar, inget snack om saken! Vi har smygstartat med försäljningen i våra gamla lokaler, men efter flytten tror jag att även hyrintresset kommer att visas desto mer. Rent and Travel är ett riktigt bra upplägg, säger Oskar Lindqvist.
 
Bergholm, som är generalagent för de varumärken Motorhuset kommer sälja är även de nöjda med samarbetet. De uppskattar också att kunna öppna deras första uthyrningsstation för husbilar i norra Sverige.
– Motorhuset har en mycket bra grund att stå på genom sin erfarenhet av andra typer av fritidsfordon. Vi ser fram emot att tillsammans göra många kunder nöjda framöver, oavsett om de vill hyra eller köpa sitt fordon! säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.