Genrebild

Nästa artikel
MRF oroade över dåligt vägunderhåll
NYHETER

MRF oroade över dåligt vägunderhåll

Publicerad 19 maj 2020 (uppdaterad 19 maj 2020)

Genrebild

Regeringens satsning på extra underhåll till väg och järnväg är orimligt liten, bara 300 miljoner kr. Trafikverket har larmat om att vägstandarden inte kan upprätthållas vilket MRF oroas över och vill ha 200 miljarder.

Ungefär 80 procent av all persontrafik och allt transporterat gods är vägtrafik medan järnvägen står för ca sex procent av personresandet. Det finns drygt 1 000 mil järnväg i Sverige men över 20 000 mil statliga och kommunala vägar plus ca 40 000 mil enskilda vägar. Vägnätet är helt avgörande för näringslivets konkurrenskraft och möjligheterna för hela Sverige att leva. På många orter utanför storstäderna sker alla transporter på väg.

– Trafikverket har larmat om att vägstandarden inte kan upprätthållas på delar av landsbygdens vägnät och hastighetssänkningar diskuteras runt om i landet. Regeringen bör återkomma med en realistisk och balanserad satsning på vägunderhåll i de kommande paketen för att få fart på Sveriges ekonomi, säger Charlie Magnusson på MRF i en kommentar. 

MRF har föreslagit en satsning på 200 miljarder för att investera Sverige ur krisen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.