Bild
Nästa artikel
Museum för mat ingen vill ha

Museum för mat ingen vill ha

NYHETER

Vad sägs om att gå på museum där mat som luktar illa eller på annat sätt upplevs som udda ställs ut, förklaras och kan provsmakas? Här hittar du förstås både surströmming och durian.

På Disgusting Food Museum får du möjlighet att lukta och smaka på delikatesser från hela världen. Några exempel är rostat marsvin från Peru, maggot-ost från Sardinien, den illaluktande thaifrukten durian och surströmming från Sverige.

- Till mathuvudsstaden Malmö kommer många nyfikna och matglada människor för att äta gott och testa nya smaker. En ny, rolig och internationell utställning som Disgusting Food Museum blir ett komplement till alla fantastiska matupplevelser som serveras här, säger Karin Tingstedt, evenemangschef på Malmö Turism.

Kurator på Disgusting Food Museum är Samuel West, psykologen och forskaren som våren 2017 öppnade den uppmärksammade utställningen Museum of Failure i Helsingborg med ett stort antal ”misslyckade” produkter från hela världen. Ekonomen och techprofilen Andreas Ahrens är museidirektör. Samuel och Andreas menar att mat är så mycket mer än bara näring. ”Konstig” mat fascinerar och ovanliga livsmedel kan upplevas olika.

Disgusting Food Museum håller öppet onsdag-söndag på Slagthuset MMX i Malmö mellan den 29 oktober 2018 och den 27 januari 2019. Slagthuset MMX ligger på Carlsgatan 12. I museishopen säljs ett urval av ovanliga drycker och snacks och i samma byggnad ligger en (allt annat än äcklig) restaurang.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.