Bild
Nästa artikel
Naturcamping satsar på skogsplatser

Naturcamping satsar på skogsplatser

NYHETER

Naturcamping blir allt mer populärt visar statistik från Visita. På en naturcamping i Hok har man därför gjort i ordning tomter som ligger avskilt från den övriga campingen, mitt bland trädens sus.

Hoks naturcamping har gjort en udda satsning och utökat med fem skogsplatser "bland blåbärsris och tallar". Det är Värnamo Nyheter som skriver om att naturturismen i Sverige växer och hänvisar till statistik från Visita.

— Jag tror att många har det stressigt idag och vill kunna komma ut i naturen och varva ner. När ett holländskt par firade smekmånad i skogsdungen bestämde vi oss för att testa att göra i ordning den och utöka med fler platser, säger Daniel Lönngren, en av ägarna, till VN.

— Allt fler vill komma ut i naturen och bland annat vandring är något som lockar. Naturturismen kommer också få ökad betydelse framöver för att locka turister från olika delar av världen, säger Eva Östling, vd på Visita via en presskontakt.

VN träffar Jörn och Bente Ö Callesen från Fyn i Danmark som sitter och äter frukost i morgonsolen på en av de nya skogsplatserna. De hade tänkt övernatta två nätter men valde att stanna två extra nätter som spenderat tiden med att vandra och paddla kanot. För dem var valet självklart när de fick höra om de här skogsplatserna.

Här hittar du campingens hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.