Bild
Nästa artikel
Nollvisionens mål uppnått, nytt mål sätts

Nollvisionens mål uppnått, nytt mål sätts

NYHETER

Förra året omkom 204 personer i vägtrafiken och 3 600 personer blev allvarligt skadade. Det innebär att nollvisionens mål om högst 220 omkomna uppnåddes och nu sätts ett nytt mål som ska vara uppnått 2030.

I år görs nu bokslut för det etappmål som säger att antalet omkomna i vägtrafiken ska ha minskat till högst 220 år 2020, vilket är en halvering från 2007. Under etappmålsperioden 2007–2020 har antalet omkomna mer än halverats, 60 procent färre, trots att trafiken har ökat med nästan 8,5 procent och befolkningen med 10 procent.

På sin hemsida skriver Trafikverket att de ser att utvecklingen av säkrare vägar, fordon och miljöer för fotgängare har gett effekt.

– I Sverige arbetar vi systematiskt med att förbättra trafiksäkerheten, säger Per Hurtig, trafiksäkerhetsexpert på Trafikverket. Det ger resultat. De kategorier som där det skett störst minskning av antal omkomna är personbilar och gående.

Regeringen har fattat ett nytt beslut om halveringsmål vilket innebär att antalet omkomna i vägtrafiken ska minska till som högst 133 personer år 2030.

Nu kraftsamlar Trafikverket tillsammans med andra aktörer samt alla de som är ute i trafiken för att uppnå dessa nya utmanande mål för att nå Nollvisionens målsättning att ingen ska dödas eller skadas i trafiken.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.