Nästa artikel
Norden nästa för Hollistay
NYHETER

Norden nästa för Hollistay

Publicerad 11 mars 2021
Är det för krångligt att boka camping och hur kan det i så fall göras enklare? Dessa frågor menar bokningsplattformen Hollistay att de har svaret på och nu är en app till mobilen redo att lanseras för ännu smartare hantering.

Bokningsplattformen Hollistay för campare grundades 2017 med avsikten att göra det enklare för campingintresserade att överblicka alla campingboenden och göra det smidigare att planera och boka på ett och samma ställe. Sedan 2019 är Malin och Lasse Mellstrand, grundare av Hollistay, igång med plattformen som växt till drygt en miljon besökare.

Nu har Hollistay utvecklats och förfinats, finns på sju olika språk och innehåller alla campingplatser i Sverige, Norge, Finland och Danmark och nu är en app till mobilen redo att lanseras för smartare hantering. Genom Dalarna Science Parks företagsinkubator har Malin och Lasse coachats i affärsutvecklingen. 

– Vi har i mer än tio år själva drivit åtta campingplatser och har stor erfarenhet av campinglivet. Både Malin och jag har sett behovet att utveckla en bra lösning, menar Lasse Mellstrand. Många campingplatser kontaktar oss där vi mer än gärna delar med oss av vår egen erfarenhet som tidigare campingägare. Det är fantastiskt kul att kunna hjälpa andra och vår styrka är att förstå den bransch man jobbar i.

Idag finns det ett antal olika sajter för campingar i Norden och att planera en camping-weekend eller semester brukar vara förknippat med en hel del letande på olika sajter, både inom och utanför Sveriges gränser. Hollistay har löst dessa problem genom att samla alla Nordens 2 400 campingplatser på en och samma plattform där gästerna enkelt kan söka, upptäcka, boka och besöka dem.

Den nya appen är redo att lanseras nu och ska underlätta att hitta campingplatser och göra det enkelt att boka. Appen kommer att vidareutvecklas efter hand där vi redan nu har stora planer för framtiden och nyheter för branschen.

-Varje år gör vi en roadtrip och besöker campingar för att marknadsföra Hollistay men även se hur gäster och ägare har det. Vi omvärldsspanar, diskuterar och är lyhörda för vad som är på gång, menar Malin och Lasse. Pandemin har gjort att allt fler vill hemestra och upptäcka Sverige och Norden, berättar Mellstrands. Vill man resa säkert och tryggt passar camping väldigt bra med eget boende där campingarna också arbetat hårt för att gästerna skall känna sig trygga.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.