Nästa artikel
Nordic Camping köper Ånnaboda Fritidscenter
NYHETER

Nordic Camping köper Ånnaboda Fritidscenter

Publicerad 15 juni 2018 (uppdaterad 15 juni 2018)
Nordic Camping & Resort fortsätter att växa och förvärvar Ånnaboda utanför Örebro. Anläggningen blir den 25:e i koncernen men Branäsgruppen fortsätter att driva den alpina verksamheten, Storstenshöjden, i direkt anslutning till anläggningen.

Genom en affär med Branäsgruppen AB har Nordic Camping & Resort avtalat om förvärv av anläggningen Ånnaboda Fritidscenter som innefattar en camping, hotell och stugor samt en omfattande restaurang- och konferensdel. Campingkedjan har ambitiösa planer för anläggningen.

Genom denna affär stärker vi vår exponering mot den växande vinterturismen som blivit betydande även inom campingsegmentet och som många av våra gäster efterfrågar. Vi ser stora möjligheter att utveckla Ånnaboda för både vinter- och sommarturism. Bara de närmaste åren planerar vi att investera cirka åtta miljoner kronor för att fortsätta utveckla Ånnaboda, säger Nordic Camping & Resorts VD Johan Söör.

-Det känns väldigt bra och tryggt att få lämna över anläggningen till en professionell aktör som Nordic Camping & Resort som är experter på olika typer av boenden, inte minst camping. Genom detta finns bästa förutsättningar för anläggningen som idag heter Ånnaboda Fritidscenter att ta nästa steg i utvecklingen. Vi finns givetvis kvar i området och fortsätter fokusera på vår alpina kärnverksamhet, skidåkningen på Storstenshöjden, säger Anders Kjällström, VD för Branäsgruppen.

Ånnaboda blir genom detta övertagande en del av Nordic Camping & Resort-koncernen per den 15 juni 2018.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.