Bild
Nästa artikel
Bilden är från Röstånga, en av de senare campingarna som införlivats i Nordic Camping & Resort.
Bilden är från Röstånga, en av de senare campingarna som införlivats i Nordic Camping & Resort.

Nordic Camping och First Camp slås samman

NYHETER

En ny, rekordstor nordisk campingkedja tar form när Nordic Camping & Resort och First Camp, slås samman och bildar en aktör. Den nybildade campingkoncernen får 700 anställda och har 40 anläggningar i Sverige och Danmark.

Den svenska campingbranschen utvecklas starkt och omsätter årligen mer än 4 miljarder kronor. 2017 uppgick antalet gästnätter till 15,7 miljoner och den växande branschen består till stor del av små campingar drivna av lokala entreprenörer. Samtidigt menar Nordic Camping & Resort och First Camp att behovet av stora investeringar, digitalisering och utveckling av nya affärsmodeller är stort. Därför går de två marknadsledande campingkedjorna, Nordic Camping & Resort och First Camp, nu samman.

– Campingbranschen är idag fragmenterad och cirka 95 procent av den svenska marknaden består fortfarande av fristående aktörer. Nu går branschen mot mer konsolidering för att möjliggöra investeringar som skapar ännu bättre upplevelser för gästerna. Denna affär är helt rätt för både företag, dess medarbetare och gäster, säger Nordic Camping & Resorts VD Johan Söör.

I och med köpet samlas krafterna i Nordic Camping & Resort och First Camp. Målsättningen är att bilda en campingkedja där bolagens totalt 40 anläggningar och 700 anställda i Sverige och Danmark slås samman.

– Campingbranschens uppåtgående kurvor vittnar om en enastående affärspotential. Vi skapar arbetstillfällen, ger stora exportintäkter och är en motor för den svenska besöksnäringen. Därför kliver huvudägaren Norvestor in med en satsning för flera hundra miljoner. De vet att det är en smart investering. Detta är helt klart ett nytt kapitel för vår bransch, där vi nu blir en stor aktör som har de muskler som krävs för att driva utvecklingen framåt, säger Unni Åström, VD, First Camp.


Företagen menar att sammanslagningen ger många fördelar i form av utbud, kvalitet och upplevelser:

– Vi ska tillsammans se till att ge alla gäster fantastiska destinationer över hela Norden, som präglas av professionalitet och innovation – och med en stor omsorg om de platser där vi verkar. Tack vare sammanslagningen kan våra gäster hitta ännu fler platser att besöka. Vi brinner för att göra deras upplevelse ännu smidigare och bättre, säger Johan Söör.

Affären väntas bli slutförd i februari 2019. Tills vidare fortsätter de båda varumärkena att verka som vanligt. Nordic Camping & Resort och First Camp blir dotterbolag till en nybildad campingkoncern. Johan Söör tillträder som VD för koncernen och behåller även rollen som VD för Nordic Camping & Resort. Unni Åström fortsätter som VD för First Camp.

First Camps allians med norska Best Camp och tyska Regenbogen fortsätter som tidligare.

Nordic Camping & Resort ägs av den Norgebaserade riskkapitalfonden Norvestor tillsammans med företagets ledning. Norvestor blir huvudägare medan First Camps nuvarande ägare går in som långivare till den nya koncernen.

Berörda anläggningar

Nordic Camping Bredsand, Enköping
Nordic Camping Björkäng, Tvååker
Nordic Camping Citycampstockholm, Skarpnäck
Nordic Camping Edsvik, Grebbestad
Nordic Camping Ekudden, Mariestad
Nordic Camping Frösön, Frösön
Nordic Camping Glyttinge, Linköping
Nordic Camping Hagön, Halmstad
Nordic Camping Hökensås, Tidaholm
Nordic Camping Lugnet, Falun
Nordic Camping Mellsta, Borlänge
Nordic Camping Mörudden, Skoghall
Nordic Camping Nickstabadet, Nynäshamn
Nordic Casmping Nora, Nora
Nordic Camping Råå Vallar, Råå
Nordic Camping Röstånga, Röstånga
Siviks Camping, Lysekil
Nordic Camping Skönstavik, Karlskrona
Nordic Camping Stensö, Kalmar
Nordic Camping Strömstad, Strömstad
Nordic Camping Sundsvall, Sundsvall
Nordic Camping Tylösand, Halmstad
Nordic Camping Vansbro, Västerås
Nordic Camping Västerås, Västerås
Nordic Camping Ånnaboda, Garphyttan

First Camp Upplands Bro, Björknäs
First Camp Gunnarsö, Oskarshamn
First Camp Skutberget, Karlstad
First Camp Kolmården, Norrköping
First Camp Kärradal, Varberg
First Camp Lakolk Strand, Danmark
First Camp Arcus, Luleå
First Camp Sibbarp, Malmö
First Camp Mölle, Höganäs
First Camp Oknö, Mönsterås
First Camp Solvik, Kungshamn
First Camp Torekov, Båstad
First Camp Tylösand, Halmstad
First Camp Nydala, Umeå
First Camp Åhus, Kristianstad

Vilken typ av camping föredrar du?

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.