Vi ses snart Norge! När allt är över kommer vi tillbaka!

Nästa artikel
Norge ber husbilister vända hem
NYHETER

Norge ber husbilister vända hem

Publicerad 16 mars 2020

Vi ses snart Norge! När allt är över kommer vi tillbaka!

Norge ber husbilister vända hem och parkera husbilen. Hur går diskussionerna i Norge?
Få av oss kunde så sent som för ett par veckor sedan tro att situationen skulle eskalera till dagens nivå på så kort tid. Ett rullande fritidsboende ansågs av många vara det kanske bästa sättet att undvika smittrisk. Nu ber Norge sina innevånare att bege sig hem till sin fasta bostad och inte längre vara ute på vägarna eller för den delen i sina fritidshus. Utlänska besökare uppmanas åt återvända hem och vid gränsen får inga privatpersoner passera.

När den Norska regeringen tog sitt beslut stängdes flera norska ställplatser och även vissa campingar har stängts. Det antas att allt fler kommer att stängas inom kort. Vissa uppger att de öppnar om två veckor. Under tiden finns ändå tillgång till färskvatten och tömning av latriner på vissa anläggningar.

Vi frågade Knut Randem, som är grundare av Norges största digitala nyhetssajt för fritidsfordon, bobilverden.no, om några av hans intryck av debatten i Norge.

– Det har varit stora och långa diskussioner i Facebook-grupper mellan dem som anser att myndigheternas begäran om att undvika fritidsresor bör följas, och de som tror att husbilen kan användas som tidigare. De sistnämnda tror vanligtvis att de nästan befinner sig i karantän när de är i husbilen och därmed är ofarliga. Myndigheterna önskar att det är minst möjliga rörelser för att undvika spridning av infektioner och undvika överbelastning av vård i små samhällen med mycket turism. Vissa kommuner i norra Norge har infört karantän i 14 dagar för alla resenärer från södra Norge.

En av bobilverdens artiklar hittar du HÄR 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.