Nästa artikel
Norsk optimism höjer försäljning av fritidsfordon
NYHETER

Norsk optimism höjer försäljning av fritidsfordon

Publicerad 30 april 2020 (uppdaterad 30 april 2020)
Norges Caravanbransjeforbund har undersökt hur den norska marknaden för husbilar och husvagnar ser ut i corona-tider. Det visar sig att den nu efter påsk mår alldeles utmärkt och inger försiktig optimism.

Det är bobilverden.no som rapporterar om att NCB, Norges Caravanbransjeforbund, tagit pulsen på återförsäljarnas situation och undersökningen visar att den pessimism som präglade mars har förbytts till "snudd på optimism" i april. Nu menar de att försäljningen under 2020 kan bli lika bra som 2019.

Undersökningen i mars gjordes den 22 mars, tio dagar efter norges nedstängning, och då präglades svaren av det negativa men den 22 april hade stämningsläget förändrats i grunden hos NCB-handlarna. 70 procent av handlarna ska ha svarat.

– Dette gir et godt bilde av stemningsskiftet. Det gikk ikke så galt som vi fryktet det skulle gjøre, sägerr generalsekreteraren Geir Holm till bobilverden.no.

Verkstäderna ska ha fungerat som vanligt under den tuffa perioden och bidragit till att verksamheterna haft ett likviditetsflöde. Många av de som ursprungligen blev permitterade, framför allt de som arbetade med helfordonsförsäljning och på kontoren, har nu efter påsken börjat arbeta igen. Handlarnas bedömning om konkursrisk har också minskat betydligt. Även i Norge, liksom i Sverige, märks ett ökat intresse för begagnade fordon.

Här hittar du bobilverden.no:s artikel.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.