Bild
Nästa artikel
Norska kunder varnar: Farlig dragkrok på Toyota Rav4

Norska kunder varnar: Farlig dragkrok på Toyota Rav4

NYHETER

Toyota i Norge åtgärdar dragkroken på den populära suvmodellen efter klagomål från norska kunder. I Sverige har man inte hört talas om problemet.

Flera norska Toyota-kunder har klagat på dragkroken i Toyota Rav4 laddhybrid. Problemet är att kulan sitter så högt att de främre hjulparen på släpvagnar med dubbla axlar hänger fritt i luften när de är anslutna till bilen. Det rapporterar den norska tidningen Motor. 

Den norska trafikmyndigheten Statens Vegvesen säger till tidningen att Rav4 är typgodkänd med dragkroken, men menar trots det att en för högt placerad kula kan vara farligt.

– Det är inte bra alls. Med tung last blir det troligen farligt eftersom dragkroken får för stor belastning, säger Vegvesens senioringenjör Arne Larsen Island.

Toyotas norska importör säger till Motor att de känner till problemet och att de jobbar på en lösning tillsammans med landets återförsäljare. Flera Toyotahandlare i Norge har redan bytt ut originaldragkroken på bilarna mot en eftermarknadsvariant som inte sitter lika högt.

På Toyotas pressavdelning i Sverige känner man inte till problemet.
– Vi har inga rapporter om detta i Sverige och har inte hört talas om detta fenomen tidigare, säger företagets svenska informationschef Erik Gustafsson till Vi Bilägare.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.