Bild
Nästa artikel
Norska rastplatser är inte ställplatser

Norska rastplatser är inte ställplatser

NYHETER

I Norge menar deras Trafikverk, Statens vegvesen, att övernattningar på rastplatserna missbrukas och inför tidsgränser för hur länge man får stå på dessa.

Det är den norska tidningen Bobilverden som uppmärksammat nyheten som har sitt ursprung i en artikel hos NRK Møre og Romsdal.

Där skrivs det att rastplatser är viktiga för att erbjuda en kortare paus men även för att kunna sova. Däremot har de börjat missbrukas av husbilister vilket fått Statens vegvesen att reagera och införa en tvåtimmarsregel för husbilister.

De rastplatsr som initialt berörs återfinns på Skjevlingsneset vid Bergsøysundbrua samt vid Trollveggen i Romsdalen som nu får två timmars parkeringstid. Statens vegvesen följer utvecklingen i övriga Norge och kan komma att införa regeln på fler ställen om det behövs för att säkerställa att även övrig trafik får tillgång till rastplatserna.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.