Bild
Nästa artikel
Nu är det kartlagt hur många som campar

Nu är det kartlagt hur många som campar

NYHETER

Yougov har undersökt hur våra semesterplaner ser ut inför sommaren. Knappt en tredjedel planerar att resa till något annat land medan 21 procent inte har några planer. Men hur många tänker campa?

Det är Länsposten som redovisar Yougovs undersökning där svenska folkets semesterplaner redovisas.

Att camping är populärt får vi information om mest hela tiden och bland annat SCR redovisar regelbundet att camping hela tiden ökar och årligen slår tidigare rekord men information om hur stor andel av befolkningen som campar har det varit mer sparsamt med information om. Men faktum är att var tionde kommer att semestra i husvagn, husbil eller campa.

I övrigt visar undersökningen att 29 av 100 reser på semester utomlands medan 22 av 100 reser inom landet men tittar man bara på barnfamiljer är det 37 procent. 21 procent säger att de inte har några planer medan 16 procent kommer att stanna på hemorten. Förvånande många, åtta av 100, tar ingen semester alls.

Nåväl, vad vill vi göra på semestern?

Att bada står högst på listan, 34 av 100 ska svalka sig i böljan den blå medan var fjärde besöker släkt och vänner. 16 procent tar sig på en kort storstadssemester medan var tionde kommer att semestra i husvagn, husbil eller campa. Sightseeing lockar åtta av hundra medan vandring lockar sex av hundra. Var femte vet inte alls hur de ska använda sin ledighet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.