Nästa artikel
Nu blir det en ställplats på Visingsö
NYHETER

Nu blir det en ställplats på Visingsö

Publicerad 4 maj 2018
Den 12 maj invigs en ställplats i den historiska ekskogen på Visingsö med plats för 50 husbilar och husvagnar men platserna kommer successivt att utvidgas till 150.

I takt med ökande turism i Sverige och speciellt i Jönköpingsområdet framstår Visingsö som en magnet med sitt stora utbud på naturupplevelser, bland annat Sveriges största sammanhängande ekskog och sin fantastiska historia med allt från ”bildandet av Sverige” till grevarna Brahes storhetstid i Grevskapet.

Därför har Visingsö Hamnbolag AB under vintern 2017-2018 anlagt en ställplats för 50 husbilar och husvagnar på Visingsö. Ställplatserna ligger i den historiska ekskogen som planterades 1830 för att förse flottan med ektimmer. Visingsö Hamnbolag AB har arrenderat området av Statens Fastighetsverk, SFV. Jönköpings kommun är mycket positiva till projektet och har meddelat ett positivt bygglov för totalt 150 ställplatser i tre etapper.

Ställplatserna ligger i anslutning till hamnområdet med god infrastruktur med bland annat cykeluthyrning, remmalag, busshållplats, lekland för barn, minigolf och resturanger. Affär för dagligvaruhandel ligger centralt på ön, ca 1,5 kilometer från ställplatsområdet.

Det är en unik känsla att kunna bo i den anrika ekskogen och med utsikt över Vätterns vatten, säger en husbilsägare som var där under smygöppningen i påskas.

- Vi har sedan en tid tillbaka haft ett givande samarbete med Statens fastigetverk och Jönköpings Kommun som resulterat i att Visingsö Hamnbolag AB under 2017 förvärvade före detta ”Värdshuset” på Visingsborg 10, med arrende av mark som ägs av Statens fastighetsverk, säger Jonas Björklund.

- Under vintern har en hemsida utvecklats för bokning och betalning. Vi anser att det måste vara smidigt att betala och boka plats då det bara finns 50 platser i nuläget, säger Mattias Wetter.

Servicen på anläggningen innefattar handikapptoalett och dusch, latrintömning, tvättmaskin, gemensam grillplats samt el på alla platser.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.