Nästa artikel
Nu kan du köpa den största husvagnen
NYHETER

Nu kan du köpa den största husvagnen

Publicerad 8 maj 2018 (uppdaterad 8 maj 2018)
3,5 ton husvagn på 14 meters längd. Störst i Europa när den byggdes 2008 och troligen fortfarande störst. Nu kan du köpa Polar Glacier som ligger ute till försäljning på Blocket för dryga halvmiljonen!

Störst i Europa? Sannolikt. I varje fall gigantisk stor. Lyxigast? Mer tveksamt men inte helt osannolikt. Utvecklingen har ju lett fram till allt mer lyx sedan 2008. Omtalad? Definitivt!

Med de utrymmen som finns i vagnen känns den mer som ett hem än urtypen för standarden i en husvagn. Den har nämligen allt och byggdes bara i ett exemplar som en studie i materialval och teknik. Du behöver inte omedelbart befara att få en granne med en mer unik vagn.

Inuti vagnen hittar du ett rejält kök. Inte som en del i ett större utrymme utan mer som ett separat rum. Kyl och frys i dubbel bredd och försedd med ismaskin, ugn och diskmaskin. Rejält med skåp, mycket rejält.

Salongen bjuder på en komfortabel skinnsoffa med styrning via fjärrkontroll, skriver säljaren. De fyra köksstolarna kompletterar antalet sittplatser när gästerna kommer. Surroundsystemet förstärker underhållningen.

Två separata sovavdelningar, ett master bedroom med en dubbelsäng samt ett med våningssängar. Totalt är det plats för fyra sovande.

Ordentlig hygienutrymme med duschkabin som avskiljs med skjutdörr i glas. Och så förstås en Tylö bastu. Den blöta handduken hänger du med fördel på handdukstorken.

För värmen står dubbla Alde-pannor och dessutom en elpatron. Självklart finns det golvvärme. Blir det för varmt på sommaren slår du på AC:n.

Allt bärs upp av ett rejält treaxlat chassi för med sina modiga 3 500 kilos totalvikt krävs det. Karossmåtten är också imponerande, 14000 mm lång och en bredd på 2540 mm.

Sugen? Kolla in säljarens bilder på Blocket! Säljaren begär 549 000 för vagnen, som lär ha kostat 1,2 miljoner när den nysåldes, men kan ordna finansiering ifall kontanterna i plånboken inte räcker till. Möjligen får du även komplettera med en större dragbil och ett BE-kort.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.