Nästa artikel
Nu kan du köpa en ställplats
NYHETER

Nu kan du köpa en ställplats

Publicerad 1 augusti 2021 (uppdaterad 2 augusti 2021)
Kvarkenfisk är en ställplats, båthamn och white guide restaurang i Västerbotten som är till salu. Låter det som ett lockande erbjudande nu när ägaren pensionerar sig?
Kvarkenfisk är en av de fem nominerade ställplatserna till vår tävling "Årets Ställplats 2021" och den hittar du i Rovögerns fiskehamn 26 kilometer från Umeå. Här har Gunnar Asplund, som tidigare varit yrkesfiskare, byggt upp anläggningen från en liten gårdsbutik med nyfångad fisk till ett besöksmål som är välkänt i Umeåområdet.

Förutom husbil- och husvagnsplatser med fullservice finns även sjöbodar för boende och en konferensanläggning. Det går till och med att chartra helikopter till den egna helikopterplattan.

Ställplatsen, som tar emot både husbilar och husvagnar, erbjuder bekvämligheter som wifi, el, vatten, avloppstömning, dusch, bastu samt tvättmaskin. Det finns även ett gästkök till ställplatsen för den som inte vill utnyttja sitt eget.

Verksamheten har utvecklats positivt sedan starten 2011. 2019 besökte över 20 000 gäster Kvarkenfisk, som för sjätte året i rad utsetts av White Guide till en av Sveriges bästa restaurangupplevelser. Den fullt utrustade restaurangen har plats för 100 gäster inomhus plus en stor uteserveringen med ytterligare 170 platser.

För båtgäster finns en gästhamn som tar emot både segel- och motorbåtar och för de som har helikopter finns som sagt landningsplats. Man har ett samarbete med en lokal helikopteroperatör för den som vill se kusten ur ett annat perspektiv än det landbaserade. Förutom matgäster har även en del ställplatsgäster åkt på helikoptertur.

Behöver man tanka finns en sjömack som även betjänar landfordon med bensin och diesel.

Mer information hittar du på bolagsplatsen.se 


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.