Nästa artikel
Ny allians skapar Europas största campingkedja
NYHETER

Ny allians skapar Europas största campingkedja

Publicerad 14 februari 2018
First Camp blir en ännu större campingkedja i och med att norska Bestcamp ansluter sig till alliansen där även tyska Regenbogen ingår. Sammantaget har kedjan nu 28 destinationer. Alliansen blir därmed Europas största campingkedja.
First Camp har 14 destinationer från Malmö till Luleå samt ytterligare en destination i danska Lakolk. First Camp marknadsför sig som sveriges ledande kampingkedja och har årligen över en miljon gästnätter fördelade på cirka 850 stugor och fler än 5 500 campingtomter.

Bestcamp beskrivs av First Camp som Norges snabbast växande campingkedja och deras Hallingdal Feriepark i Ål har utsetts till Norges bästa camping vilken även är Norges enda camping i Leading Campings. Bestcamp driver även Norges största campingplats Bogstad Camping i Oslo och andra mer kända enheter är Ekeberg Camping i Oslo och Mjøsa Ferie- och Fritidscenter i Brumunddal.

Tillsammans erbjuder den utökade campingalliansen 28 destinationer från norra Sverige till mellersta Tyskland. Det strategiska samarbetet innebär, utöver ett breddat erbjudande till gästerna, även fördelar för bolagen genom gemensamma inköp, marknadsinsatser och konceptutveckling.

– Vi driver camping för våra gästers skull och för att ha rätt erbjudande idag, imorgon och nästa år behöver vi ständigt svara upp till deras förväntningar. Vi ser tydliga trender i den allt mer mobila gästen, och dennes vilja att resa och utforska Europa. Nya förväntningar ställs på ett enkelt och tillgängligt sätt att planera och genomföra sin resa. För att svara upp till det, måste vi fortsätta pusha branschen framåt och skapa nya möjligheter för våra gäster. Allianser som denna är ett resultat av det, och att konceptet nu växer är kvittot på att satsningen är rätt, säger First Camps VD Unni Åström.

Samarbetet underlättar för satsningar på bolagens systemteknik där en automatiserad bokning och in- och utcheckning står högt på upp på agendan.

– Inom en snart framtid ska du kunna ta upp din telefon, och med en enkel knapptryckning boka närmsta destination i Europa och sedan genomföra betalningen direkt via Swish. Vare sig du är gäst hos First Camp, Regenbogen eller Bestcamp. Det är inte revolutionerande – utan borde vara hela branschens gemensamma mål. Vi ska fortsätta att förenkla, utveckla och utmana för gästernas skull, avslutar Unni Åström.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.