Bild
Nästa artikel
Ny app visar vägen till Västerbottens natur

Ny app visar vägen till Västerbottens natur

NYHETER

Hur långt är det till närmaste naturreservat? Var går stigen, finns det rastplatser och kanske ett fågeltorn? Det får du svar på i Västerbottens nya app.

Det finns över 270 naturreservat i Västerbotten. Med appen Västerbottens naturkarta kan du upptäcka länets natur på ett helt nytt sätt. Kartor, bilder och korta beskrivningar om varje område gör det enkelt att hitta ett utflyktsmål. Appen kan både användas som inspiration inför ett besök och som hjälp för att hitta på plats.

– Vi vill göra det lättare att hitta till och ta del av vår fina natur. Telefonen har de flesta alltid med sig, vilket gör Västerbottens naturkarta till en praktisk guide, säger Björn Jonsson, naturvårdsdirektör, Länsstyrelsen Västerbotten.

Västerbottens naturkarta utvecklas succesivt. Bland annat kommer fler anläggningar och Björnlandets nationalpark att läggas till eftersom. Länsstyrelsen tar också tacksamt emot synpunkter och förslag på innehåll till Västerbottens naturkarta.

Ladda ner Västerbottens naturkarta gratis via App Store eller Google Play.

Västerbottens naturkarta finns också på webben: naturkartan.se/vasterbotten

Taggar: Nyheter, Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.