Bild
Nästa artikel
Ny automat i Iveco

Ny automat i Iveco

NYHETER

Iveco har nu startat produktionen av den nya Hi-Matic 8-stegade automatlådan som finns som tillval till chassit Iveco Daily.

Iveco uppger att den nya växellådan är den första 8-växlad automatlådan för kommersiella fordon. Fördelarna är att den nya automaten ger lägre bränsleförbrukning och högre åkkomfort genom tätare steg och lägre varvtal i höga hastigheter. En elektronisk styrning ska även ge snabbare och mjukare växlingar. Den nya växellådan har också valbara körprogram för eco- eller normal körning.

Iveco beskriver skillnaderna mellan de två driftlägena på följande sätt:

•  Eco-läge, under körning på plan väg när låghastighetväxling sker,  ger ökad komfort och minskar bränsleförbrukningen till ett minimum

•  Power-läget, genom vilken transmissionen utför snabbare växlingar och vid högre hastigheter, garanterar en exakt koppling av växlarna och optimerar körförmågan.

Den nya automatiska växellådan erbjuder samma dragstyrka som den 6-växlade manuella motsvarigheten. Den nya växellådan är även kombinerad med Hill Holder-system (anti-rollback-system för uppförsstarter).

Samma chassiserie kan även fås med motorer som kan köras på fordonsgas som exempelvis bifoga eller naturgas.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.