Nästa artikel
Ny automat i Iveco
NYHETER

Ny automat i Iveco

Publicerad 3 februari 2015
Iveco har nu startat produktionen av den nya Hi-Matic 8-stegade automatlådan som finns som tillval till chassit Iveco Daily.

Iveco uppger att den nya växellådan är den första 8-växlad automatlådan för kommersiella fordon. Fördelarna är att den nya automaten ger lägre bränsleförbrukning och högre åkkomfort genom tätare steg och lägre varvtal i höga hastigheter. En elektronisk styrning ska även ge snabbare och mjukare växlingar. Den nya växellådan har också valbara körprogram för eco- eller normal körning.

Iveco beskriver skillnaderna mellan de två driftlägena på följande sätt:

•  Eco-läge, under körning på plan väg när låghastighetväxling sker,  ger ökad komfort och minskar bränsleförbrukningen till ett minimum

•  Power-läget, genom vilken transmissionen utför snabbare växlingar och vid högre hastigheter, garanterar en exakt koppling av växlarna och optimerar körförmågan.

Den nya automatiska växellådan erbjuder samma dragstyrka som den 6-växlade manuella motsvarigheten. Den nya växellådan är även kombinerad med Hill Holder-system (anti-rollback-system för uppförsstarter).

Samma chassiserie kan även fås med motorer som kan köras på fordonsgas som exempelvis bifoga eller naturgas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.