Nästa artikel
Ny barnbok om camping
BOKTIPS

Ny barnbok om camping

Publicerad 27 april 2021 (uppdaterad 28 maj 2021)
Ska du ut på camping med småbarn i sommar? Då kanske det passar extra bra att förbereda resan med en barnbok om campinglivet. Det är Stina Brandin som skrivit en fristående bok om Skuttis husvagnsäventyr.
Boken Skuttis campar, som är en fristående fortsättning på den tidigare förlagsutgivningen Skuttis- det stora morotskalaset, har fått fin kritik i media och kommer under hösten bland annat att finnas representerad på Bokmässan i Göteborg 2021.

Den här gången får man följa med Skuttis under några härliga dagar på hans swemester. En nyinköpt husvagn blir startskottet för en skojig campingtur. Boken, som vänder sig till de yngre barnen (0-3 år), är högst aktuell i dessa tider då vi i högre grad väljer att semestra i Sverige under rådande pandemi. Vi väljer då också gärna camping som alternativ till utlandsresorna, en trend som verkar hålla i sig.

Skuttis campar lyfter det klassiska campinglivet och är skriven med glimten i ögat. Den bjuder på hög igenkänningsfaktor där den klassiska myntautomaten i duschen, minigolfbanan och kolgrillning är givna inslag!

Idén till boken kom dels till genom författarinnans egna upplevelser av camping, då hon är uppvuxen med husvagnssemester och har campat så gott som varje sommar i 30 år. Men vi lever även i en tid där Corona styr och begränsar våra möjligheter till utlandsresande, vilket för många leder till att istället satsa på att upptäcka vårt härliga Sverige och det fantastiska campingutbud som finns här.

Förhoppningen är att boken ska bidra till en rolig läsupplevelse för alla campingälskande barn! Det är en högläsningsbok som passar perfekt i husvagnen; liten och behändig, tar ingen plats, och skapar förhoppningsvis många skojiga godnattstunder!

Boken finns exempelvis på Adlibris där den kostar 176 kronor.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.