Bild
Nästa artikel
Ny budgetvagn i Sverige

Ny budgetvagn i Sverige

nyhet

Fritidsvagnen är en serie vagnar i budgetklassen som sålts med framgång i Finland tidigare. Nu kommer de även till Sverige och premiärvisas på Noliamässan 2-11 augusti.

Fritidsvagnen är en liten vagn med en totalvikt på 750 kilo. Den låga vikten gör att alla med B-körkort får dra den oavsett dragbilens storlek och det gör också att den är skattebefriad.

Vagnarna från Fritidsvagnen finns i tre olika planlösningar: N, NT och NTL. Dessa finns i tre yttre designalternativ med namnen Hunter, Action och Sport. Priset börjar från 89.900 kr för en N som är standardutrustad med Trumavärmaren S3002, färskvattentank, diskho, 2-lågig spis, 60-liters kyl med frysfack samt tonade rutor.
NT modellen är dessutom utrustad med Thetford kassettoalett. Till dessa modeller kan man även välja till ett Stylepaket som innehåller mörkläggnings- och myggnätsgardiner till de öppningsbara rutorna samt alufälgar och draginklädnad. (Stylepaketet kostar 3.900 kr)

Modellen som förväntas sälja mest är Fritidsvagnen NTL för 119.900 kr. Den har utöver N och NT även mörkläggnings- och myggnätsgardiner,  alufälgar, draginklädnad, Truma E2400 värmare som standard. Planlösningen på NTL har en rymligare sittgrupp som kan bäddas antingen till separata långbäddar eller dubbelbädd.
Grundare till Fritidsvagnen med kontor i Mora är Niclas Runberg med bröderna Stefan och Thomas. Niclas har varit försäljnings- och marknadschef för Volkswagen Sverige. Det senaste året har han dock jobbat på SoliferPolar som Vice VD och haft ansvar för utvecklingen av de nya 2014-husvagnarna för SoliferPolar som nyligen presenterades.


Fritidsvagnen har ett samarbete med Mekonomen som tar sig an Fritidsvagnen på någon av de 500 verkstäderna som finns över hela landet.
-        Mekonomen lyfter tillgängligheten och kvalitén på servicen till en nivå som andra väletablerade märken på marknaden inte kan mäta sig med, säger Niclas Runberg i ett pressmeddelande.

Utöver Mekonomen finns en assistansgaranti som ingår i samtliga vagnar. Den sköts av Falck Räddningskår och är också rikstäckande. Behövs hjälp vid punktering, fastfrusna lås, elektronik, etc så ringer man ett journummer och Falck skickar en bärgare för att antingen åtgärda problemet på plats eller bogsera vagnen till närmsta Mekonomenverkstad. Skulle man inte lösa problemet direkt så har ägaren rätt till exempelvis fria hotellövernattningar.


Fritidsvagnen kommer att säljas utan ett större återförsäljarnät, men med fri hemleverans över hela Sverige. Svensk premiärvisning blir det på Stora Nolia mässan i Umeå 2-11 augusti. Läs mer om vagnarna på www.fritidsvagnen.se 

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thorill Josefsson
2013-07-22 13:05

Den gillade jag.Ingen onödig lyxx.Bra Pris i Sverige??

#2
Thorill Josefsson
2013-07-22 13:06

Gillade denna vagnen.Ingen onödig lyx,bara vacker. storlek och pris??

#3
Fritidsvagnen
2013-07-24 09:34

Hej Thorill, kul att du gillar vagnen. Vi har tre olika planlösningar som du kan läsa mer om på www.fritidsvagnen.se och den finns klar att använda från 89.900 kr. Välkommen att höra av dig om du vill ha mer info på info@fritidsvagnen.se.

#4
Raphael
2013-07-24 18:12

Denna verkar misstänkt lik Poksi N 126 från Polen. Verkar bara vara baklampor och andra smärre designgrejjer som skiljer. Den polska vagnen har tillverkats sedan 1973. Tillverkas Fritidsvagnen i Polen? Behöver inte vara något fel med det givetvis... Men är det samma som Poksi så är det ingen ny vagn eller ny konstruktion, utan en uppdaterad klassiker för budgetmedvetna. :)
Skrevs om den i april här...
http://www.husbilhusvagn.se/nyheter/poksi-n-126-ntl

Poksi husvagnen har tidigare sålts i Sverige som Northlight 126, och i Norge har den sålts som Poletta.
http://www.gp.se/motor/1.18708-poletta-ryggsack-for-bilfolk

#5
Raphael
2013-07-24 18:43

Tillägg: Poksi är det finska namnet på denna vagn. Tillverkaren är Niewiadow.
Finns en äldre lite mindre variant som dyker upp ibland på marknaden, med höjbart tak a'la Eriba - den skulle jag vilja ha. Verkar både söt och praktisk.
Fritidsvagnen ser ut som den nyare och lite större modellen, där bodelen har skiftat plats och hamnat längst fram i vagnen med köket bak mot tvärtom i den mindre. Verkar hursomhaver vara en praktisk och trevlig liten vagn.
Men vitt? Jag tycker den är fin i gult! :)

#6
glassnisse
2013-07-27 20:23

Blir lite tråkigt bara att sova med fötterna stickande ut genom rutan.

#7
volvoman111
2013-08-07 11:20

Visst gillar jag lyx , om kassan varit en annan så varför inte jättevagnen men som det ser ut nu byta upp sig från den Danska Tältvagnen mycket billig och bara att rulla in eller ut med den . Satsar nog att vänta på att det blir en marknad på beg. Fritidsvagnen eller om det går att finna en Silverkula .

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.