Nästa artikel
Ny camping i Kittelfjäll öppnar i december
NYHETER

Ny camping i Kittelfjäll öppnar i december

Publicerad 21 september 2018 (uppdaterad 21 september 2018)
Nu står det klart att campingen i Kittelfjäll kommer att öppnas i december. Bokningen är öppen men i första etappen handlar det nästan uteslutande om långtidsplatser.

Som vi skrev om i maj skullde campingen i Kittelfjäll öppnas till hösten och nu står det klart att campingen ska vara i drift under december. Detta efter att förra årets arrendator hade sagts upp. Kittelfjällsliftarna AB:s satsning riktar sig till långliggande vintercampare och investeringen på tio miljoner kronor ska i slutändan resultera i ungefär 125 platser. I första etappen inför säsong 2018/2019 öppnas 63 säsongsplatser och i sommar fortsätter arbetet med resterande. Redan nu går det att göra bokningar.

– Vi har sett ett ökande intresse för både säsongsuppställning av husvagnar, men även kortare uppställning där man gör en skidweekend med sin husvagn eller husbil över helgen i fjällen ökar och vi vill hänga med här, sade Kittelfjäll Utveckling AB:s styrelseordförande Martin Morin i ett pressmeddelande i maj.

Campingen, som numer drivs av Kittelfjällsliftarna AB, ligger i ett skogsområde centralt belägen mitt i byn mellan matbutiken Sista Utposten och Hotell Kittelfjäll och med gångavstånd till liften Jan Express, Kittelfjäll Värdshus och Kittelfjäll Skilodge samt skoterleder, längdspår, vandringsleder och några 100meter från Vojmån.

På området byggs ett nytt modernt servicehus, grillplatser och lekområde för barnen. På grund av förseningar i sommarens markarbeten är servicebyggnaden inte helt klart men det kommer att lösas provisoriskt. Servicebyggnaden uppförs på uppdrag av arkitekten Martin Häller på A&D Arkitekter, i nära samarbete med Svensk Camping.

Här hittar du Kittelfjälls hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.