Nästa artikel
Ny camping mellan Hoverberg och Åre
NYHETER

Ny camping mellan Hoverberg och Åre

Publicerad 9 februari 2016 (uppdaterad 9 februari 2016)
I Arvesund planeras för fullt för att bygga ut campingen och andra turistattraktioner. Det ska bli strandpromenad, campingplatser, vandringsled och gästhamn.

Det är Länstidningen som uppmärksammar den stora satsningen av föreningen Bevara Ångaren Östersund. Orsaken till planerna är att de kunnat köpa intilliggande mark och dessutom söka bidrag för expansionen. Hela projektet beräknas kosta sex miljoner kronor varav bidragen ska stå för 5,5 miljoner.

– Vi vill bredda oss och kunna få hit fler besökare, utveckla området. Därför har vi sökt projektstöd från flera ställen, bland annat Region J/H, Landsbygdsprogrammet och Riksantikvarieämbetet, säger Ingemar Ericsson, ordförande i föreningen Bevara Ångaren Östersund, till Länstidningen.

Föreningens ansökan gäller camping för husvagnar och ställplatser för husbilar, en vandringsled och en 500 meter lång handikappvänlig strandpromenad längs Hammarnäshalvöns södra sida. Därutöver en permanent gästhamn för båtar.

– Storsjöbygden är viktig för Jämtland och Härjedalens turism och det finns i dag ingen camping mellan Hoverberg och Åre. Vi har haft ställplatser för husbilar tidigare och det har fungerat bra, fortsätter Ingemar Ericsson. 

– Förhoppningsvis kan vi köra i gång i maj och vi har goda förhoppningar om att få stödet beviljat. Vi har haft dialog med både regionen och länsstyrelsen och vi känner oss hoppfulla, avslutar Ingemar Ericsson till LT.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.