Bild
Nästa artikel
Ny Iveco Daily 2020

Ny Iveco Daily 2020

NYHETER

Iveco lanserar sin nya Iveco under april 2019. Det blir mer automatik, elektronik och fler assistanssystem samt en ny front i den bil som även används som basfordon för husbilar.

Med ytterligare assistanssystem utvecklas Iveco vidare i en allt mer hårdnande konkurrens mot såväl Fiat Ducato som Mercedes Sprinter.

Iveco kommer att kunna fås med en 2,3 liters motor som har effekter mellan 116 och 156 hästkrafter samt en trelitersmotor med effekter mellan 160 och 210 hästkrafter. Samtliga motorer uppfyller euro 6d-temp. Det finns även en gasdriven version medan den eldrivna tills vidare förblir som tidigare.

Flera av de nya assistanssystemen är tillval och för husbilsbruk nämns särskilt en automatisk nödbromsfunktion, adaptiv farthållare samt en aktiv körfältshållare. Sammantaget kallas de tre systemen för kö-assistans vilka även kan fås som en paketlösning. Systemet skulle kunna beskrivas som ett steg närmare ett självkörande fordon som kan hantera kökörning med upprepade stopp och starter utan att föraren behöver ingripa.

Det som är speciellt med Ivecos bromssystem är att det kan låta fordonet stanna helt. När man vill åka igen rör man bara gaspedalen och färden fortsätter med automatik. Körfältshållaren griper också in med automatik vid heldragna linjer.

Ny är även en elektriskt styrd handbroms vilket gör handbromsspaken överflödig och miljön med svängbara framstolar enklare att utforma.

Det kommer även att finnas en ny navigator, touch-naviceiver, med en rad nya funktioner och den låter sig dessutom kommunicera med din smartphone, Apple Car Play eller Android Auto.

Däcktrycken kan övervakas med monitorer på det sätt vi är vana vid från många personbilar men klara sex däck, alltså även pardäck i bak.

På utsidan kännetecknas den nya generationen av en ny kylargrill och LED-strålkastare. De senare är tillval och ska ge 15 procent bättre ljusstyrka.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.