Bild
Nästa artikel
Ny kokbok med fokus på grillning

Ny kokbok med fokus på grillning

BOKTIPS

Lagom till säsongen släpper Arla en ny kokbok för grillfantasten som ger dig inspiration till härliga rubs, marinader, glazer, kryddsmör, slaws, salsor, matiga sallader och mycket mer.

Grillsäsongen är här! Med ljusare och varmare kvällar är det dags att åka ut till campingen, ställa fram grillen och ladda upp med säsongens råvaror. Arla har i den här kokboken fokuserat på maten som är runt omkring grillningen för att förhöja smaken och öka variationen på den grillade måltiden. Med över 166 recept på grilltillbehör kan du variera din måltid för allas önskemål och smaker.

En saftig melonsallad, smör som sakta smälter och doftar dragon och vitlök, krämig sås med smak av dill och kummin, härlig coleslaw… Kött och fisk i alla ära, men är det inte ofta sidorätterna vi minns från en lyckad grillkväll?

– En lyckad grillning består av så mycket mer än det som hamnar på gallret och därför ville vi skapa en bok med fokus på tillbehören som ofta är de som piggar upp, ger karaktär och skapar variation och gör en härlig grillkväll komplett, säger Catarina Molin Österlund, ansvarig för recept och matinspiration på Arla.

Kokboken är uppdelad på 12 kapitel: rubs, marinader, glazer, kryddsmör, såser och dressingar, krämer och röror, salsor, picklat och inlagt, grillade tillbehör, slaws, gröna sallader och matiga sallader. Alla 12 kapitel inleds med tips och goda råd om hur man lyckas bäst med exempelvis majonnäsen, den grillade färskpotatisen och smakrika marinaden. Hur du blandar en bra rub, eller glaze och hur länge majskolven ska ligga på grillen. Boken innehåller även ett antal menyförslag med tips om vad som passar till vad och hur tillbehören kan kombineras.


– Det finns så oändligt många goda och lite nyare tillbehör som verkligen förhöjer den grillade råvaran eller till och med ersätter den. Vi vill att boken ska inspirera till både fest och vardag men oavsett tillfälle ge det där lilla extra som man verkligen minns från sommarens härliga grillstunder, säger Åsa Asp, redaktör för kokboken.

Här är några exempel på recept ur boken:
Mexikansk rub med kaffe och kardemumma, Soja- och äppelmarinad, Glaze med brynt smör och citron, Gremolatasmör, Dijonnaise, Kronärtskockskräm, Edamamehummus, Rostad majssalsa, Picklad rödlök, Pimientos de padron med ostfyllning, Coleslaw på primörer, Asiatisk blomkålsslaw, Tomat- och brödsallad med sardelldressing, Ljummen vetesallad med päron och ädelost och Rostad sötpotatissallad.

Boken, som ges ut i samarbete med Bonnier Fakta, är inbunden och finns till försäljning hos bokhandlare över hela Sverige, i dagligvaruhandeln samt på e-handelssajter som adlibris.se och bokus.com från mitten av maj, 2015.

Ordinarie cirkapris är 189 kronor.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.