Nästa artikel
Ny plåtis inspirerad av vanlife
2024

Ny plåtis inspirerad av vanlife

Publicerad 22 juni 2023 (uppdaterad 22 juni 2023)
Weinsberg har inspirerats av hembyggare när de nu lanserar plåtisen Caralife med lastvägg, men utan badrum och baksäte. En unik planlösning för att vara fabriksplåtisar. Se bilder!

Det är rätt tydligt var nya modellen Caralife 630 LQ hämtat sin inspiration. Nämligen från otaliga hemmabyggen i sociala medier under #vanlife. Alltså communityn runtom i världen med fantasifulla hembyggen. Och inget fel i det, tvärtom, biltillverkare och storföretag har alltid hämtat inspiration från garage och bakgårdar där trender ofta startar.

Med Weinsberg Caralife 630 LQ visar den tyska tillverkaren prov på en god portion fantasi och mod där de har låtit lastväggen vara kvar. Det ger inte bara extra krocksäkerhet (och värmeisolering) utan också en extra värdefull vägg att möblera emot. I det här fallet är det vinkelkök, tv och handfat/diskho som samsas om lastväggens yta.

Ett utfällbart köksskåp visar sig nämligen vara ett badrumsskåp där man kan förvara tandborstar och parfymer. En kombinerad tvål- och diskmedelsflaska från Bluu Water gör att man kan både tvätta händer och diska tallrikar här.

Förarhytten har tre bältade platser

Köket går som sagt i vinkel och har en tvålågig spis och ett golvplacerat kylskåp (kompressorkyl) med inbyggt frysfack. Längst ut mot skjutdörren finns en form av apotekarskåp med flaskställ och ett litet bord som kan fällas ut när skjutdörren står öppen. Med andra ord har man en liten bar nåbar utifrån!

En fördel med tv-placeringen på lastväggen är också att den går att titta på från sängen, från sittgruppen och sist men inte minst utifrån när man tagit plats under markisen.

Förarhytten har plats för tre åkande och det betyder att man också måste ha plats för tre sovande. Det har denna plåtis tack vare att den lilla sittgruppen kan bäddas ner till en bädd. Dubbelsängen kan även höjas upp och under ryms ett par cyklar. Det går också att nå in under sängen från insidan av bodelen tack vare sängens lyftmekanism.

Sist men inte minst så finns trots allt både dusch och wc i denna smarta husbil. De får dock inget eget rum! Under matbordet finns nämligen ett duschkar och en smart duschgardin fälls upp när det blir dags att duscha. Under ena sittlådan finns dessutom plats för porta-potti i ett luktsäkrat tätt utrymme.

På väggarna sitter trälister som också har funktionen av att vara lastskenor. Det går att fästa surfbräda eller andra föremål i dessa lastskenor och lastöglor/öljetter.

Vad får man då kompromissa med i denna planlösning?
Ja dels förstås badrumskomforten. Att sitta på en "potta" eller duscha mitt i bilen passar inte alla. Sedan får man också leva utan möjligheten att kliva mellan bodel och förarhytt på ett enkelt vis. Samt möjligheten att vända runt framstolarna och ha dem som mysfåtöljer. Sedan är soffan i förarhytten för två passagerare inte lika bekväm och justerbar som en fåtölj med egna armstöd.

Weinsberg Caralife 630 LQ - 2024

Basfordon: Fiat Ducato
Motor: 140 hk Fiat
Längd/bredd/höjd: 6360/2050/2580 mm
Antal bältade platser: 3
Antal bäddar: 3
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.