Nästa artikel
Ny rastplats på gång i Sollefteå
NYHETER

Ny rastplats på gång i Sollefteå

Publicerad 9 augusti 2017 (uppdaterad 9 augusti 2017)
Trafikverket ska byggas en ny stor rastplats längs väg 90 nära Åsele vid Sollefteå. De räknar med att den kommer att kosta runt nio miljoner kronor men då kommer både WiFi och latrintömning att finnas.

Trafikverket börjar bygga en ny rastplats i september som man hoppas ska vara klar för invigning nästa sommar. Platsen, där ofta tung trafik passerar, är vid rondellen mellan väg 90/92 nära Åsele på T3:s gamla körplan, vid Ångermannabron över Ångermanälven, och kommer att rymma uppställningsyta för tunga fordon samt parkeringar för husbilar och personbilar med eller utan husvagn. På rastplatsen kommer det även att finnas toaletter, bord, bänkar, sopkärl, informationstavla samt WiFi och latrintömning.

Rastplatsen ingår i en plan för att förbättra trafiksäkerheten längs väg 90 och 92. Rondellen mellan väg 90 och 92 är ett nav mellan större vägar och har ett strategiskt bra läge mellan kust och fjäll. Syftet med projektet är att skapa rastmöjlighet i området och Trafikverkets målsättning är det ska finnas rastplatser på 40 till 80 minuters avstånd efter de större vägarna.

– Vi såg att den här platsen kan knyta ihop flera vägar i Sollefteåområdet. Det är viktigt med rastplatser för att man ska kunna stanna och vila, säger Torbjörn Nylander, projektledare på Trafikverket.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.