Bild
Nästa artikel
Ny rikstäckande försäljningskedja i fritidsbils-branschen

Ny rikstäckande försäljningskedja i fritidsbils-branschen

NYHETER

Två erfarna entreprenörer lanserar nu ett nytt rikstäckande försäljnings- och förmedlingskoncept, Fritidsbilen.se. Med fritidsbilar menas i huvudsak husbilar, men även sportbilar och entusiastbilar.

Grundare och initiativtagare till Fritidsbilen.se är Magnus Wetterö och Conny Ekman. Magnus har verkat inom fritidssektorn under många år och även varit med och byggt upp Elgigantens franchisekoncept. Conny å sin sida har 30 års branscherfarenhet och har bland annat etablerat Bürstner husbilar på den svenska husbilsmarknaden. 

- Det är husbilar vi fokuserar på. Husbilsbranschen har de senaste tio åren haft en fantastisk expansion med fördubblad försäljning, och trenden bara fortsätter, säger Magnus Wetterö, VD för Fritidsbilen.se. 

- Vi har hittat en lucka i husbilsmarknaden. Om en privatperson vill sälja sin husbil på egen hand så är det inte helt enkelt. Man har svårt att erbjuda en köpare finansiering. Brist på trygghet och oförmåga att lämna garantier är andra bromsklossar i säljprocessen. Alternativet har varit att lämna sin husbil till förmedling hos en traditionell återförsäljare. Men även här uppstår problem eftersom många återförsäljare av likviditetsskäl måste sälja av sitt eget lager först. Om återförsäljaren ändå tar emot husbilen så blir kostnaden stor och förmedlingsobjektet hamnar sist i kön, berättar Magnus vidare. 

- Våra franchisetagare kommer att lägga allt fokus på kundens förmedlingsobjekt. Vi kommer inte att jobba med eget begagnat lager som går före, säger Magnus och fortsätter, men kanske viktigast av allt är att både säljande och köpande kund får trygghet och stöd hos oss som inte andra aktörer erbjuder. Vi har ingått samarbetsavtal med flera starka partners. Fordon som säljs via Fritidsbilen.se genomgår en diagnos/kontroll hos extern samarbetspartner, de säljs med 12 månaders garanti, och servicearbeten utförs av den rikstäckande verkstadskedjan MECA. Vårt exklusiva samarbetsavtal med MECA är vi extra stolta över. Vilket medfört att MECA nu gör en stor satsning för att etablera sig även i husbilsbranschen


- Många serviceverkstäder i husbilsbranschen är duktiga, men merparten har inte möjlighet att hjälpa husbilsägaren med både chassi- och bodel vid samma servicetillfälle. Kunden har fått åka till två olika verkstäder, en för motordelen och en för bodelen. Våra auktoriserade MECA-husbilsverkstäder kommer att kunna hantera hela husbilens servicebehov, säger Krister Duwe VD MECA Sweden 

Fritidsbilen.se anser sin främsta konkurrensfördel vara låga omkostnader och förmedlingsavgifter samt samarbete med välkända aktörer. Därutöver kommer man att ha en offensiv marknadsföring. 

- Vår webbplats Fritidsbilen.se är navet i säljprocessen. Här kommer våra franchisetagare lägga ut sina fordon. Även exponering på Blocket och Bytbil ingår. Vi erbjuder också förmånliga finansieringslösningar. Våra franchisetagare har ett starkt koncept att jobba med, säger Magnus. 

Nätet med franchisetagare är nu under uppbyggnad. Flera erfarna företagare har anslutit sig till konceptet och är beredda att hjälpa kunder att sälja deras fritidsbilar trots att Fritidsbilen inte aktivt gått ut och sökt franchisetagare. 

Några aktörer som redan nu är kända men där vissa startar upp denna verksamhet först efter sommaren är Rylander Bil AB i Sundsvall, nu etablerad Mercedes- och Peugeot handlare. Lite längre söderut så startar Jörgen Trygg ett nytt företag i Linköping, Fritidsfordon Öst AB. Västerut i Kungsbacka har en etablerad bilhandlare, Auto Lounge AB, anslutit sig. Även i Borås kommer en franchisetagare.

Sammanfattning

- Fritidsbilen.se är ett rikstäckande franchisekoncept där husbilar, sportbilar och entusiastbilar säljs. 

- Franchisetagarna är geografiskt utspridda över landet. 

Marknadsföring och konceptets handelsplats är dess hemsida www.fritidsbilen.se. 

Fordonen säljs med 12 månaders garanti, diagnos/kontroll av fordonen görs hos extern samarbetspartner och eftermarknaden sköts av MECA.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.