Bild
Nästa artikel
Ny sajt för koll på besiktningen

Ny sajt för koll på besiktningen

NYHETER

I samband med avregleringen av besiktningsmarknaden erbjuder allt fler tjänster för att hålla reda på när din bil ska besiktigas. Carly erbjuder nu även en rad jämförelser som både pris och närhet.

Svenska Carly har utvecklat en ny söktjänst på nätet som gör det möjligt att jämföra pris, omdöme, öppettider och avstånd till närmaste besiktningsstation. Bolaget har sammanställd information från marknadens samtliga besiktningsbolag och uppger att tjänsten används av var tionde svensk bilägare.

- Avregleringen av det svenska bilbesiktningsmonopolet som inleddes under 2010 har inte helt visat sig vara till fördel för de svenska bilägarna ännu. Genom att öka transparensen i besiktningsbranschen vill Carly göra det enklare för bilägare att välja rätt nu när det finns många olika besiktningsbolag och över 380 besiktningsstationer i hela landet, säger företagets grundare Rasmus Lindström
 
Före avregleringen kostade kontrollbesiktning av en personbil ungefär 300 kr men trots att det nu finns åtta konkurrerande aktörer på marknaden kan man idag få betala ända upp till 600 kr för exakt samma tjänst. I Finland kostar det idag nästan 1 000 kr att besikta bilen liksom i flera andra europeiska länder.
 
- Vi har sett att det ändå inte alltid är priset som är det viktigaste när man väljer besiktningsstation. Ofta är det tillgänglighet, läge och omdömen som styr valet. Det som avgör kan också vara sådant som att personalen är hjälpsam och trevlig, tar sig tid att ge tips och svara på frågor och bjuder på kaffe medan man väntar, säger Rasmus Lindström.

Avregleringen har också inneburit att bilägaren själv är ansvarig för att hålla reda på när bilen ska besiktas, något som långt ifrån alla har uppmärksammat. För att göra det lättare att komma ihåg besiktningstiden erbjuds användare gratis påminnelser på carly.se.
 
- Vi vill helt enkelt göra det lättare att äga en bil. Vi kommer att se över hela marknaden för bilar och inom kort utöka med fler tjänster, säger Rasmus Lindström.
 
 
Söktjänsten finns på www.carly.se
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.