Nästa artikel
Ny söktjänst för hela fordonsbranschen
NYHETER

Ny söktjänst för hela fordonsbranschen

Publicerad 26 april 2021 (uppdaterad 26 april 2021)
Den 20 maj 2021 lanseras söktjänsten Klicket.se för dig som ska köpa och sälja fordon. Det är en ny söktjänst som utlovar smarta och användarvänliga sökkriterier för Sveriges alla fordon.

Bakom Klicket, som ska utmana de befintliga aktörerna, står bl.a. Sveriges största husbils- & husvagnsmarknadsplats Campagon tillsammans med några IT-bolag. Klicket vill förbättra fordonsbranscherna genom lägre annonspriser, bättre villkor och snabbare produktutveckling.

– Nya tider och nya köpvanor kräver nya sök- och säljtjänster. Genom att lyssna på fordonshandlare och köpares behov, tillsammans med vår egen säljerfarenhet från fordonsbranschen har vi utvecklat Klicket, skriver de i pressmeddelandet.

De menar att det under de senaste åren har skapats en monopolartad situation på den digitala fordonsmarknaden. Man har kunnat styra och höja priserna, samtidigt som produktutvecklingen avstannat.

– Vi vill skapa fordonsbranschens träffsäkraste sökmotor och är nu redo att utmana de andra aktörerna på marknaden för sundare konkurrens genom bättre funktioner, innehåll och pris, säger Clas Lundh, försäljningschef på Klicket.

Tanken är att fordonsvisaren visar upp säljarens fordon i en anpassad färgmässig design på företagets hemsida. Besökaren ”går inte längre vilse” bland olika konkurrenters objekt. Genom att lägga in bild och kontaktuppgifter på aktuell säljare vid varje annons ska tryggheten ökas. Fordonsvisaren ger besökaren möjlighet till sökmotor, köp online, delning på sociala medier, finansieringsberäkning och intresseanmälan med inbytesstöd för kunderna.

För att öka träffsäkerheten och minimera svaga leads innehåller Klicket följande fordonstyper: Arbetsmaskiner, ATV, bilar, bussar, båtar, husbilar, husvagnar, hästbilar, hästsläp, lastbilar, mopeder, motorcyklar, släpfordon, snöskotrar samt transportbilar. Till ett tiotal kategorier ingår även "Fordonsdelar & tillbehör”.

– Vem vill ha fem miljoner besökare i veckan, som sprids på alla annonstyper, när man kan få hjälp att nå dem rätta kunderna i sitt eget segment?, säger Clas Lundh.

Klicket är idag själva om att kunna erbjuda upp till 100 bilder per fordon, video/ filmklipp samt 360°-bilder. De erbjuder även unikt anpassade sökfunktioner med spegling av handlarnas egna fordon för sina egna hemsidor, snygga prisskyltar för utställningshallen, och utförlig statistik.

– Klicket.se är en långsiktig satsning för både små och stora fordonsföretag. Vi har byggt och förberett för att med enkla medel kunna lägga till såväl nya objekttyper som möjlighet att lanseras i andra länder, säger Andreas Johansson, grundare av Klicket.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.