Nästa artikel
Ny ställplats för husbil i Karlstad
NYHETER

Ny ställplats för husbil i Karlstad

Publicerad 26 maj 2021 (uppdaterad 26 maj 2021)
Nu finns det en ny ställplats med plats för nio husbilar i Karlstads centrala delar inför sommarsäsongen 2021. Det finns även gott om parkeringsplatser för husbilsbesökare som vill stanna till för ett kortare besök i staden.

På Sävegatan på Sundsta, ett stenkast från Sundstatjärn, finns en ny ställplats för nio husbilar. På samma plats har det tidigare varit en parkering för husbilar men nu har de gjorts om till en ställplats för att möjliggöra övernattning för den som besöker Karlstad med husbil. 

– Vi har sett ett ökat intresse för ställplatser senaste åren och det känns bra att kunna erbjuda nio nya platser med närhet till både vatten, butiker och på promenadavstånd till centrum, säger teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C).

Sedan förra året finns även tre tillfälliga ställplatser vid Pråmvägen i Karlstads inre hamn, vid Pråmkanalen. Kommunen ser över möjligheterna att göra plats för fler ställplatser under 2022.

För den som bara vill stanna till över dagen finns parkeringsplatser där man kan stå med husbil på flera håll i staden. Platser finns på Bjurbäcksgatan på Sundsta i nära anslutning till bron vid Värmlands museum och vid Sandbäckstjärn. För den som vill stanna till för ett dopp eller naturupplevelser nära staden finns platser vid Kroppkärrssjön och vid Mariebergsskogen. 

– Är man i Karlstad över dagen med husbil har vi flera husbilsparkeringar som gör det lättare för kortare besök. Om husbilen får plats inom markeringarna så får den även parkera på vanliga parkeringsplatser, säger Niklas Karlsson, gatuchef.

På karlstad.se/husbil kan du läsa mer om ställplatser och parkering för husbil och vilka avgifter som gäller.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.