Bild
Nästa artikel

Ny ställplats nära Astrid Lindgrens Värld

NYHETER

Inför sommaren öppnas en ny ställplats vid hembygdsgården i Mariannelund. Den ligger nära såväl Astrid Lindgrens Värld som den nya Filmbyn Småland. Det är en entusiast i Hembygdsföreningen som ordnat det hela.

Smålandstidningen skriver att  Hembygdsföreningen snart kommer snart att öppna en ställplats för sex stycken husbilar vid hembygdsgården i Mariannelund. Det finns ingen ställplats i omedelbar närhet och den här kommer till en början inte att ha någon fast avgift utan de som använder ställplatsen får själva välja hur mycket de ska betala. Hembygdsföreningen tillhandahåller dricksvatten och tar hand om sopor.

Styrelseledamoten Roy Davidsson i Mariannelunds och Hässleby Hembygdsförening är den som är eldsjälen och han hoppas förstås även på att det ska dra in lite extra pengar till Hembygdsföreningen.

— Vi tror att det finns ett behov för den här platsen i och med närheten till Astrid Lindgrens Värld och Filmbyn Småland som ska öppna i sommar, säger Roy till Smålandstidningen. 

Här hittar du hembygdsföreningens hemsida.

Var?

Mariannelund ligger cirka två mil väster om Vimmerby efter väg 40.

GPS:  N57°36'59", E15°33'14"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.