Bild
Nästa artikel

Ny ställplats vid Skuleberget

NYHETER

Den allt mer populära världsarvsklassade Höga kusten får en ny ställplats vid Veåsand som ligger i närheten av Skuleberget. Ställplatsen kommer att drivas av Verkställande byrån som äger scenen vid Skulebergets fot.

Läs mer om Höga kusten samt andra restips

HÖGA KUSTEN. Ett tips till dig som färdas längs E4 mellan Härnösand och Ullånger är att stanna till vid bron vars förebild är Golden Gate i San Fransisco. Läs även om Göta Kanal, Bävervägen och andra trevliga resmål. Digital fil -med restips ur Husbil & Husvagn.

Ställplatsen som ligger vid stranden byggs i olika etage och kommer att få ett servicehus men betalning kommer att ske via en parkeringsautomat.

Kommunen har gett strandskyddsdispens då ställplatsen är väl avskild från stranden av en väg och kommunen påpekar att platsen redan nu används av många med husbil men i och med detta menar kommunen att det blir mer uppstyrt. Inte minst vid olika arrangemang vid Skuleberget brukar platsen redan idag vara fylld med husbilar.

I närheten ligger FrilutsByn som nominerats till Stora Turismpriset 2016 och håller på att bli ett nav för turismen i området. Det finns otaliga vandringsleder i den unika miljön och där ordnas även en rad friluftsfestivaler varje år. Det kan nämnas att det även finns en camping i FriluftsByns regi.

Var?

Veåsand ligger öster om E4 vid Docksta, vilket i sin tur är ungefär halvvägs mellan Härnösand och Örnsköldsvik.

GPS:  N63°03'50", E18°22'54"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.