Nästa artikel
Ny teknik gör husvagnen osynlig
NYHETER

Ny teknik gör husvagnen osynlig

Publicerad 2 september 2015 (uppdaterad 3 september 2015)
Nu är realtidsvisning om vad som händer runt om husvagnen verklighet. Det är en Range Rover som är först ut med den nya tekniken som trollar bort släpet.
Tekniken kallas för Transparent Trailer, genomskinligt släp, och ger dig möjlighet att titta i backspegeln på "vanligt" sätt under körning. Systemet består av en trådlös kamera bak på det man drar efter bilen som tillsammans med fler kameror samverkar och ger föraren en "film" av hur det ser ut bakom och runt om exempelvis husvagnen, alltså inte bara rakt bakåt. Du kan även titta hur det ser ut inne i husvagnen på din smartphone även om tanken med just den funktionen främst är tänkt för exempelvis hästsläp där det finns behov av att ha koll på hur hästen har det.

Det är inte första gången som Land Rover försöker sig på osynlighet. Man har tidigare visat upp teknik som gör att det går att se igenom bilens motorhuv, vilket ska underlätta vid körning i svår terräng.

Även i husbilar kan tekniken bli användbar då som bekant de flesta husbilar har en sluten bodel. Än har dock ingen husbilstillverkare använt sig av motsvarande teknik. Tidigare har en teknik som visar bilen "ovanifrån" lanserats av andra tillbehörsfabrikanter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.