Nästa artikel
Ny tillfällig ställplats i Karlstad
NYHETER

Ny tillfällig ställplats i Karlstad

Publicerad 29 juli 2017 (uppdaterad 29 juli 2017)
Fram till den 13 august får de som besöker Karlstad med husbil det lite lättare att övernatta när kommunen öppnar en ny tillfällig och centralt belägen ställplats vid Sundsta.

Många har valt att besöka Karlstad med husbil i år men baksidan är förstås att det blir svårt att hitta platser att parkera på. Därför öppnar kommunen nu upp parkeringen vid Sundsta bad- och idrottshus som tillfällig ställplats.

Platsen det gäller är den norra delen av parkeringen vid Sundsta bad- och idrottshus på Drottning Kristinas väg som får användas under perioden 28 juli till och med 13 augusti. Parkeringen har plats för 30-40 husbilar.

- Det är en tillfällig lösning, vi vill att de besökare som kommer till Karlstad med husbil ska känna sig välkomna och lättare kunna hitta en plats att stanna på över natten, skriver Stefan Björkman på teknik- och fastighetsförvaltningen på deras hemsida

Parkeringen har ett mycket centralt läge med gångavstånd till centrala Karlstads utbud av parker, museum, butiker och restauranger. Ett stenkast från parkeringen ligger Sundstatjärn, Sundsta badplats och Sundsta badhus för motion, äventyr och relax. Matbutiker och bensinstationer finns i närheten.

Den tillåtna parkeringstiden är 24 timmar som på ordinarie ställplatser för husbil i kommunen. Om man vill parkera lite längre på kommunens gatumark finns det några platser som tillåter parkering i sju dygn, bland annat vid Kroppkärrssjön.

Mer om kommunens husbilsparkeringar och ställplatser hittar du på karlstad.se/parkering

GPS: N9°23'21", E13°30'46"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.