Nästa artikel
Ny tjänst för betalning av begagnade fordon
NYHETER

Ny tjänst för betalning av begagnade fordon

Publicerad 14 november 2018 (uppdaterad 14 november 2018)
Wayke och fintechbolaget Zaver har tagit fram en ”Swish för bilköpet”, en sekundsnabb betallösning för bilköpet som även möjliggör avbetalning mellan privatpersoner.
Zaver reducerar bedrägeririsken, säljaren får hela summan direkt och köparen väljer fritt hur denne vill lägga upp betalningen. Wayke intensifierar nu satsningen på privatsälj och utvecklar även uppdragsförsäljning samt ett skräddarsytt annonseringsverktyg för privatpersoner som säljer bil i samarbete med facebook. Wayke gör det även gratis för privatpersoner att annonsera på siten under november.

Vi har lyckats ta en betydande del av bilhandlarmarknaden på rekordtid, nu ska vi göra det samma med privatbilsmarknaden och satsar stenhårt, säger Martin Fransson, VD på Wayke.

Han fortsätter: 

Svenskarna tycker att att det är krångligt och osäkert att köpa eller sälja sin bil privat. Waykes syfte är att göra det både säkrare och smidigare, säger Martin Fransson, VD på Wayke.

Köpare och säljare använder Zaver genom att signera ett kontrakt med BankID. Om köparen vill dela upp sin betalning så gör Zaver en automatisk kreditkoll på några sekunder, och säljaren får hela beloppet insatt på sitt bankkonto av Zaver. Tjänsten ökar säkerheten genom att båda parter legitimeras med mobilt BankID, digitala köpkvittenser upprättas mellan parterna med både köparen och säljarens BankID-signatur, och informationen om bilen hämtas automatiskt från Wayke som tidigare har gjort en Carfax-koll på bilen. 

Varje vecka byter tusentals begagnade bilar ägare. Att kunna dela upp sin betalning har länge varit ett alternativ som företag har erbjudit sina kunder. Vi vill att även privatpersoner ska ha tillgång till detta när de köper/säljer en bil på ett tryggt, säkert och enkelt sätt. Att ta betalt/betala med Zaver tar inte mer än någon minut. Allt man behöver är alltså Zaver-appen och mobilt BankID, säger Amir Marandi, medgrundare och vd på Zaver.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.